05.04.17 | FTF nyhed

Ny uddannelse vil styrke Skat

Godt for velfærdssamfundet, at der nu kommer en ny professionsuddannelse til skattemedarbejder, mener FTF.

22.02.17 | Bentes Blog

Væk med barrierer og benspænd

Bertel Haarder har ret: Mange af de mellemuddannede, der nu afvises på universiteternes bacheloruddannelser, bør kunne gå direkte ind på en kandidatuddannelse. Det skriver jeg på Altinget.dk i dag.

09.02.17 | Bentes Blog

Uddannelsesloftet bør lempes

Hvorfor spænde ben i seks år for mennesker, der ønsker at uddanne sig til lærer eller sygeplejerske, som der er stor mangel på? Sæt de to uddannelser på positivlisten, skriver jeg på Altinget.dk i dag.

31.01.17 | FTF nyhed

Undtag sygeplejerske- og læreruddannelsen fra uddannelsesloft

FTF roser ny aftale om dobbeltuddannelse. Men mangel på sygeplejersker og lærere bør få regeringen til at sætte de to uddannelser på positivlisten. Dermed undtages de fra det nye uddannelsesloft, der laves om til benspænd på seks år, inden man må tage ny uddannelse....

17.01.17 | Bentes Blog

Uddannelse og arbejdsglæde kan også gøre Løkke glad

Nye OECD-tal viser, at Danmark er det 8. rigeste land i verden målt pr. indbygger. Og det 5. rigeste land målt i BNP pr. arbejdstime. Så lad os starte med at slå fast, at Danmark allerede gør det rigtig godt. Også når det gælder den produktivitet, som statsminister...

16.12.16 | FTF nyhed

Løkke & Pind bør udskyde uddannelsesloftet et år

Ny lov om uddannelsesloft, der forhindrer personer i at tage en ny videregående uddannelse, bør udskydes et år, mener partier, debattører og organisationer. I 2017 mangler kun 15 mio. kr. til dagpengereformen, og de kan findes andre steder, påpeger FTF og flere partier.

29.11.16 | Bentes Blog

Giv uddannelsesloftet en tænkepause

Det giver ikke mening, at begrænse folk i at tage en ny videregående uddannelse med bedre jobmuligheder. Det er den forkerte retning for vores uddannelsespolitik, skriver Morten Østergaard og jeg i Politiken.

29.11.16 | FTF analyse

SU-nedskæringer kan skabe øget frafald for 300 mio. kr. årligt

Cirka 4.000 flere studerende risikerer at falde fra en videregående uddannelse hvert år, hvis regeringens plan om SU-forringelser gennemføres. Det vil koste samfundet ekstra 300 mio. kr. årligt i spildte taxametertilskud, viser beregning fra FTF.

18.11.16 | FTF nyhed

Finanslov skærer dybt i uddannelse

Finanslovsaftale for 2017 fortsætter de massive besparelser på vigtige, jobrettede uddannelser. Samtidig skæres der samlet 410 mio. kr. på danskundervisningen for voksne udlændinge fra 2017-2020, bl.a. ved at forringe kravene til undervisernes kompetencer. Det svækker...

17.11.16 | Bentes Blog

Hvorfor spare på jobrettede uddannelser?

Uddannelsesnedskæringer, betyder fyringer og ringere kvalitet, der rammer borgerne, skriver FTF-organisationernes bestyrelsesmedlemmer i landets professionshøjskoler og erhvervsakademier i Politiken i dag.