27.04.17 | FTF nyhed

Ingen Sammenhængsreform uden medarbejderne

Hvis regeringens Sammenhængsreform for den offentlige sektor skal lykkes, er det afgørende at inddrage medarbejderne og lederne. De er den offentlige sektors vigtigste ressource, siger FTF’s formand.

01.03.17 | Bentes Blog

Digitale kompetencer er en forudsætning for omstilling

Unge under uddannelse bør i større grad end før forberedes på et arbejdsliv under omstilling og forandring. De digitale kompetencer bliver en nødvendig ressource. Det skriver jeg og fire øvrige ledere fra nordiske hovedorganisationer på Altinget.dk.

22.02.17 | Bentes Blog

Væk med barrierer og benspænd

Bertel Haarder har ret: Mange af de mellemuddannede, der nu afvises på universiteternes bacheloruddannelser, bør kunne gå direkte ind på en kandidatuddannelse. Det skriver jeg på Altinget.dk i dag.

29.11.16 | Bentes Blog

Giv uddannelsesloftet en tænkepause

Det giver ikke mening, at begrænse folk i at tage en ny videregående uddannelse med bedre jobmuligheder. Det er den forkerte retning for vores uddannelsespolitik, skriver Morten Østergaard og jeg i Politiken.

13.09.16 | Bentes Blog

Demokratiet har brug for at høre fra medarbejderne

Tavshedskulturen på vores arbejdspladser er gift for den demokratiske samtale i vores samfund. Der er ved at komme en politisk erkendelse af, at det er nødvendigt at beskytte medarbejderne bedre ift deres ytringsfrihed. Det arbejder vi for i FTF - og vi giver IKKE op!...

06.09.16 | FTF nyhed

Kompetencer: Forny eller forsvind

Ny teknologi buldrer ind over arbejdsmarkedet med en hidtil uset hastighed. Fagbevægelsen må mere aktivt på banen i kampen for at ruste medlemmerne til nye krav. Det var et centralt budskab på LO’s og FTF’s tredje debatmøde om en fælles uddannelsespolitik.

19.08.16 | FTF nyhed

Ny aftale skal skaffe praktikpladser og forberede digitalisering

FTF roser ny aftale, der skal sikre flere praktikpladser, forlænger trainee-indsatsen for nyuddannede - og lægger sporene ud for en mulig styrket efteruddannelse af lønmodtagere på alle uddannelsesniveauer.

11.07.16 | Bentes Blog

Digitalisering handler om os alle

Den digitale udvikling handler om alle fag og hele samfundet. Hvis vi vil have det maksimale ud af digitaliseringen, er det vigtigt at uddanne og inddrage medarbejderne, skriver Kent Petersen og jeg i Jyllands-Posten mandag.

30.06.16 | FTF nyhed

Dramatisk efterår forude

Skatte- og pensionsreform og regeringens 2025-plan bliver nogle af de store emner på FTF's politiske dagsorden efter sommerferien - sammen med de fortsatte trepartsforhandlinger

16.06.16 | FTF nyhed

DA, LO og FTF: Invester i uddannelse

Flere faglærte og efteruddannelse er afgørende for at sikre vækst og velfærd var både DA, LO, FTF og to politikere fra S og V enige om ved folkemødets første debat i Folkets Hus, mens skattelettelser skilte vandene.