• FTFOPI

  Robotter i måtterne giver genoptræningen kvalitet

  Genoptræningsmåtter med blinkende lys og forskellige spil giver genoptræningen et element af leg og konkurrence. I Svendborg er patienter og personale i gang med at afprøve de elektroniske måtter, som et privat firma har udviklet.

  Sygehus

 • FTFOPI

  T-shirten afslører dårlige bevægelser

  Virksomheden Yoke har i samarbejde med medarbejdere i Aarhus Kommune udviklet en T-shirt, som registrerer vores bevægelser. T-shirten kan både identificere usunde arbejdsstillinger og bruges som redskab i genoptræningen.

  Sundhed

 • FTFOPI

  En interaktiv kegle er hjælpetræner

  En intelligent kegle kan fremover hjælpe til i idrætstimer eller ved genoptræningsprogrammer. Keglen siger, hvordan og hvad man skal træne. Det skaber overskud for undervisere.

  Skole og undervisning

 • FTFOPI

  Behandling af patienter styrkes over nettet

  Trygge, selvhjulpne patienter og bedre tid for personalet. Det er resultaterne af et projekt, der kan styrke behandlingen og inddragelsen af patienter gennem Internet- og mobilteknologi.

  Sygehus

 • FTFOPI

  Digitalt tilbud til gravide styrker jordemoderpraksis

  Kontakten mellem jordemoder og gravid kan blive bedre, hvis de får et tilbud om at dele information om graviditeten over nettet. Det viser et offentligt-privat samarbejde fra Århus.

  Sundhed

OPI-eksempel

Roberta giver trygge børn og glade pædagoger

Seks dagsinstitutioner og en privat virksomhed ville forme fremtidens dagpleje. Det resulterede i vuggerobotten Roberta, der skaber ro i barnevognen og større trivsel for pædagogerne.

Læs mere

OPI

Gode råd til samarbejdet om innovation

Der er store gevinster at hente, når medarbejdere i det offentlige og private samarbejder om nye velfærdsløsninger. FTF har samlet nogle gode råd til begge parter i innovationssamarbejdet.

Læs mere

Skole og undervisning

VOKAL hjælper lærerne

Lærere, ledere og elever har gavn af det elektroniske redskab ”VOKAL”, der samler viden om elevers trivsel og faglige kunnen. Det letter lærernes arbejde med elevplaner.

Læs mere

Ældrepleje

Bedre håndtering af medicin mindsker arbejdspresset

En undren over medicinmangel på flere plejecentre resulterede i et lærerigt projekt om håndteringen af medicin. Praksis er nu ændret, og det mindsker arbejdsbelastningen for farmakonomer.

Læs mere

Sundhed

Nye jordemødre lærer af 3D-modeller

En fantomdukke og 3D-modeller hjælper vordende jordemødre med at lære at sy og bedøve patienter. Modellerne er udviklet i et succesfuldt offentligt-privat samarbejde.

Læs mere

Daginstitutioner

Mobil kommunikation giver arbejdsglæde og kvalitet

Forældrene er tilfredse, børnene er velforberedte, og de ansattes arbejdsglæde er højere. Det er erfaringerne fra et offentligt-privat projekt om en mobil kommunikationsplatform for dagsinstitutioner og forældre.

Læs mere