Ansatte tørster efter en tsunami af tillid

28.01.14 FTF NYHED

Tillid er det nye sort i Vejle

28.11.14 FTF NYHED

Tillid på programmet: Over 1000 af velfærdens frontløbere mødes

12.12.14 FTF NYHED

Velfærdens Innovationsdag: Tillid viser vej til velfærdsudvikling

21.01.15 FTF NYHED

Med tillidsreformen kan medarbejdere og ledere i den offentlige sektor udvikle deres arbejdspladser, indbygge mere tillid, få tid til faglige vurderinger og dermed sikre kvalitet i den offentlige opgaveløsning. Men hvordan gør man det?

Tillidsreformen består af syv principper for, hvordan den offentlige sektor skal udvikles. Hvis det skal lykkes at gøre tillidsreformen til virkelighed, skal principperne omsættes til praksis på de offentlige arbejdspladser.

 

Det kan være en udfordring for medarbejdere og ledere. Men ikke desto mindre en udfordring, der er værd at tage op, for gevinsterne kan være mange: tillid til ledere og medarbejdere, tid til faglige vurderinger, mindre bureaukrati og bedre kvalitet i kerneopgaverne.

Fakta om tillidsreformen

Få inspiration i startpakken

Der er udviklet en startpakke med en række gode eksempler på, hvordan forskellige offentlige arbejdspladser har arbejdet konkret med de syv principper. Det er tillidsreformens parter, der har udviklet startpakken, hvor der er masser af inspiration at hente. 

Download startpakken (PDF)

Nyheder og analyser

Seneste nyt, tal, fakta og dokumentation

FTF: Vis tillid til ansatte og lederes faglighed

Politikerne skal vise tillid til de ansatte og ledernes faglighed i ny reform, mener FTF. Målstyring og konkurrencer, der sammenligner institutioner, kan skabe mistillid. Lad medarbejderne være medudviklere af nye digitale løsninger, forslår FTF.

Lederråd: Sæt ledere og ansatte fri!

Mere respekt for ansatte og ledernes faglighed og dømmekraft. Større fagligt ledelsesrum og mere tillid til ledere, ansatte og borgerne bør stå øverst på ledelseskommissionens dagsorden, mener FTF’s Lederråd.

Center for Offentlig Innovation fortsætter

Regeringen og KL har aftalt at forlænge centeret for en ny periode i forbindelse med aftalen om den kommunale økonomi for 2017. FTF glæder sig over, at centeret kan fortsætte sit vigtige arbejde.

FTF på Folkemødet: Lytter og taler for 450.000

Er robusthed svaret på et langt arbejdsliv? Hvordan skaber vi kvalitet i den offentlige sektor? Og hvordan sikrer vi medarbejdernes ytringsfrihed, så de blander sig i debatten? Det er nogle af de vigtige spørgsmål, FTF sætter til debat på Folkemødet i år.

Sådan kan tillid og kontrol understøtte hinanden

VIDEO: Tillid er ikke det modsatte af kontrol, siger ph.d i tillidsbaseret styring, Tina Øllgaard Bentzen. Men det er afgørende, at kontrollen er meningsfuld, for at den kan gå hånd i hånd med tillid i den offentlige sektor. Se videointerview her.

Spændende efterår i kikkerten

FTF's mærkesager kommer på bordet i en række af efterårets politiske begivenheder, fx trepartsforhandlinger, finanslov, anbefaling fra dagpengekommissionen og FTF-kongres

LO og FTF: Vi er klar til forhandlinger uanset regeringens farve

Lars Løkke Rasmussen har i dag foreslået trepartsforhandlinger efter det kommende valg. Læs LO og FTF's reaktion her.

Mød FTF til debat og valgkamp på Folkemødet

I år bliver Folkemødet på Bornholm forhåbentlig stadig rigt på politik og debat, selv om det bliver fattigt på folketingspolitikere. FTF arrangerer og deltager i en række relevante debatter. Blandt andet i Folkets Hus, som er LO og FTF’s fælles base på Folkemødet.

LO og FTF roser regeringens vækstplan

Vi skal fastholde fokus på vækst og jobskabelse for at komme helt ud af krisen, lyder det fra LO og FTF, der roser regeringens vækstplan.

LO og FTF: Lad os udvikle den offentlige sektor i et styrket partnerskab

Regeringen har i dag fremlagt pejlemærker for fremtidens offentlige sektor. LO og FTF er enige i, at den offentlige sektor kan gøres bedre i et tæt partnerskab med bl.a. fagbevægelsen.

SE FLERE

LUK

Video

Se med hvad der bliver sagt om Offentlig styring

SE FLERE

LUK

Tal og Dokumentation

Download FTF dokumentation og debatoplæg (PDF-filer)

Dansk forvaltning har siden 1960erne været igennem en lang række reformer. Der har været to modgående tendenser, som man kan sige skiftes til at have førstepladsen: bureaukratisering og markedsgørelse.

Medarbejderne kan og vil forbedre kvaliteten Vi lever i reformernes tid i den offentlige sektor. Strukturreform, politireform, domstolsreform, velfærdsreform og kvalitetsreform for bare at nævne nogle stykker.

Dansk forvaltning har siden 1960erne været igennem en lang række reformer. Der har været to modgående tendenser, som man kan sige skiftes til at have førstepladsen: bureaukratisering og markedsgørelse.

Dansk forvaltning har siden 1960erne været igennem en lang række reformer. Der har været to modgående tendenser, som man kan sige skiftes til at have førstepladsen: bureaukratisering og markedsgørelse.

Vi har brug for at styre den offentlige sektor på en bedre måde. En måde, der giver os mere velfærd for pengene og sikrer, at borgerne får den fulde gavn af medarbejdernes høje faglighed og store menneskelige engagement.

SE FLERE

LUK

Kontakt

Spørg og få svar om Offentlig styring

Flemming Andersen

Kommunikationschef

 

Tlf: 3336 8804
Mobil: 4036 8804

Mail: flan@ftf.dk

 

 

Bente Sorgenfrey

Formand

 

Tlf: 3336 8801
Mobil: 4045 2645 


Mail: beso@ftf.dk