08.10.18 | FTF nyhed

Styring og dokumentation skubber fagligheden til side

Socialrådgiver Maria Helene Riber oplever, at kontrol og registrering stjæler tiden fra det væsentlige. Hun efterlyser respekt for medarbejdernes faglighed og dømmekraft.

02.10.18 | FTF nyhed

Åbningstale: Ingen ambitioner for uddannelse og arbejdsmiljø

Løkke fremhævede væksten på sundhedsområdet, men var larmende tavs om de tusindvis af forsvundne job i bl.a. børnehaver, jobcentre og ældrepleje. Alarmerende udsigter for velfærden, mener FTF, der også efterspørger ambitioner for uddannelse og arbejdsmiljø.

01.10.18 | Bentes Blog

Sæt økonomien fri - og få bedre kvalitet i velfærden

Regeringen har hidtil udeladt et vigtigt aspekt i debatten om udviklingen af den offentlige sektor: Der er behov for reformer af den økonomiske styring – ikke mindst en revision af budgetloven.

30.08.18 | FTF nyhed

FL19: Drop sparekrav på velfærd og uddannelse

Velfærds- og uddannelsesbesparelser fortsætter de kommende år, hvis ikke regeringen dropper sparebidrag allerede fra 2019. Professor: Markant flere borgere, ældre og børn, kræver 1,1 % offentlig vækst.

06.07.18 | FTF nyhed

Valg, velfærd og Sammenhængsreform – her er efterårets vigtigste dagsordener

Efter sommer tager FTF fat på sin sidste sæson som selvstændig organisation med kursen sat mod ny hovedorganisation til nytår. Folketingsvalget vil sætte sit præg på det politiske efterår på alle fronter. Se her hvilke syv dagsordener, der kommer til at fylde hos FTF.

07.06.18 | FTF nyhed

Spin: Regeringen pynter på fortsatte sparekrav i kommunerne

Ny aftale om kommunernes økonomi for næste år sikrer et mindre løft til velfærden, end regeringen påstår. FTF: Regeringen bør helt droppe fortsatte sparekrav i form af moderniserings- og effektiviseringsprogrammet, da der i 2025 vil være cirka 200.000 flere ældre og...

31.05.18 | FTF nyhed

Vardes velfærd er under massivt pres fra flere ældre og handicappede

Varde Kommune er nødt til at spare på bl.a. ældre-, skole- og dagtilbudsområdet næste år. Det betyder lavere kvalitet og service, forklarer kommunaldirektør. Årsagen er faldende tilskud, manglende udligning og flere handicappede og ældre over 70 år.

31.05.18 | FTF analyse

Kommunaldirektører: Udsigt til besparelser og nul kvalitetsforbedringer

Der bliver ikke råd til kvalitetsforbedringer i kommunerne næste år, fastslår flertal af landets kommunaldirektører. I stedet varsler de besparelser og effektiviseringer, da flere ældre og børn får udgifterne til at stige voldsomt. Professor: Markant flere borgere...

30.05.18 | Notat

Råderummet skal reserveres til offentligt forbrug

Det betydelige råderum, der ifølge vismændene fremover vil være på de offentlige finanser, bør reserveres til offentligt forbrug. Det påpeger FTF i sin kommentar til diskussionsoplægget til mødet i DØR den 29 maj 2018.

29.05.18 | FTF nyhed

Brug overskuddet i offentlig økonomi på velfærd

Den offentlige økonomi er god for ca. 20 mia. ekstra om året i overskud, konstaterer vismændene i ny rapport. Det politiske valg herfra er soleklart, mener hovedorganisationen FTF: Nogle af pengene skal bruges på velfærd, for i dag er den økonomiske ramme alt for lav i...