16.05.18 | FTF nyhed

FTF: Drop ideologien og styrk kvalitet i velfærden

Det styrker ikke kvaliteten i den offentlige velfærd og service, at regeringen svinger den ideologiske pisk med endnu flere måltal for udbud, mener FTF. ”Lad os i stedet styrke offentligt-privat samarbejde, hvor det giver mening”, siger FTF-formand.

10.05.18 | Bentes Blog

Regeringen skylder borgerne mindst 15 mia. kr. til velfærd

Finansminister Kristian Jensen lykkedes ikke med at narre borgerne, når han affærdiger oplevelsen af ringere velfærd og service som ren snak, skriver jeg blandt andet i Politiken i dag.

07.05.18 | FTF analyse

Nye tal: Velfærdstab på over 15 mia. kr. siden 2010

Beregninger ud fra nye tal fra Finansministeriet viser, at borgerne de seneste syv år har oplevet et velfærdstab på mindst 15 mia. kr., da udgifter til flere ældre og børn samtidig er steget. Topøkonomer, vismænd og FTF peger på, at der er brug for offentligt forbrug...

01.05.18 | FTF nyhed

Sammenhold gir styrke

Jeg er kisteglad for den enighed, der er opnået om OK18, sagde formand for FTF, Bente Sorgenfrey, i sin 1. maj-tale i Fælledparken i dag.

30.04.18 | FTF nyhed

FTF: God ide at forny den danske model

Forslag fra Socialdemokratiet om at forny den danske model på det offentlige arbejdsmarked er en god ide, mener FTF. Vigtigt at arbejdsmarkedets parter inddrages. S vil lave velfærdspagt med øvrige partier om at dække velfærdsudgifter til flere børn og ældre som...

26.04.18 | FTF analyse

Kommunernes underforbrug fortsætter

Kommunerne har for 7. år i træk brugt mindre på service, end de har budgetteret med. Underforbruget er med til at underminere den offentlige velfærd. Det mener FTF, som opfordrer til, at det kommunale sanktionssystem justeres. Se Danmarkskort over, hvor meget de...

24.04.18 | FTF nyhed

Nye tal fra regeringen: Der er råd til mere velfærd

Der er råd til bedre velfærd og service til borgerne, viser regeringens konvergensprogram. Alligevel fastholder regeringen sparekurs med kun 0,3 % offentlig vækst. Topøkonomer har tidligere påpeget, at der er brug for mindst 1,1 % offentligt forbrug. Drop...

11.01.18 | FTF nyhed

KL vil sætte skub i ny teknologi på kommunale arbejdspladser

Et nyt KL-initiativ skal være med til at udvikle og sprede nye teknologiske løsninger på tværs af landets kommuner. FTF: Godt at KL sætter fokus på, at ny teknologi kan være med til at forbedre velfærden - men glem ikke ledelses- og medarbejderkompetencerne.

18.12.17 | FTF nyhed

Økonomisk redegørelse: Reelt en spareplan for den offentlige sektor

Regeringens Økonomiske Redegørelse viser, at væksten i det offentlige forbrug reelt kun bliver 0,6 procent næste år. Langt fra nok til at sikre kvalitet i velfærden til borgerne samtidig med flere børn og ældre, påpeger FTF.

13.12.17 | FTF nyhed

Finansministeriet: Samme kvalitet i velfærden kræver 1,1% offentlig vækst

FTF byder Dansk Folkepartis ønske om et nyt velfærdsforlig velkomment, men der er stadig brug for et årligt offentligt forbrug på mindst 1,1 pct. frem til 2025, hvis velfærden skal følge med kvalitetsudviklingen i resten af samfundet, fastslår topøkonomer.