04.12.18 | FTF nyhed

Vismænd: Der er råd til mere velfærd fremover – hvis politikerne vil det

Vismændenes beregninger viser, at der inden for regeringens egen økonomiske 2025-plan, er råd til at prioritere vækst i det offentlige forbrug til gavn for både borgere og virksomheder.

25.05.18 | FTF nyhed

Godt at fagbevægelsen er sikret plads i nyt erhvervsfremmesystem

En ny aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti varsler et forenklet erhvervsfremmesystem med færre aktører. FTF er glad for, at fagbevægelsen fortsat er repræsenteret.

18.05.18 | Bentes Blog

Lad os sammen sikre flere kvalificerede ansatte

LO & FTF: Vigtigt at huske uddannelse, beskæftigelse og fagbevægelsens lokalkendskab, når maskinrummet er åbent til erhvervsfremmesystemet. Fejl hvis politikere beskærer partsrepræsentation i nyt system. Det skriver jeg og næstformand i LO, Nanna Højlund, i Børsen i...

17.05.18 | FTF nyhed

God aftale om platformsøkonomi og skattekontrol

FTF roser ny aftale om platformsøkonomi. Godt med øget skattekontrol med bl.a. Airbnb-værter, men ærgerligt vi skal vente til 2021 på den automatiske løsning, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey.

16.05.18 | FTF nyhed

FTF: Drop ideologien og styrk kvalitet i velfærden

Det styrker ikke kvaliteten i den offentlige velfærd og service, at regeringen svinger den ideologiske pisk med endnu flere måltal for udbud, mener FTF. ”Lad os i stedet styrke offentligt-privat samarbejde, hvor det giver mening”, siger FTF-formand.

24.04.18 | FTF nyhed

Nye tal fra regeringen: Der er råd til mere velfærd

Der er råd til bedre velfærd og service til borgerne, viser regeringens konvergensprogram. Alligevel fastholder regeringen sparekurs med kun 0,3 % offentlig vækst. Topøkonomer har tidligere påpeget, at der er brug for mindst 1,1 % offentligt forbrug. Drop...

27.02.18 | FTF nyhed

Ny aftale fra regeringen om digitale vækstinitiativer

Regeringens digitale vækststrategi har med en ny aftale fået sat kroner og ører på 14 initiativer frem mod 2021. Der lægges bl.a. op til et stærkt offentligt-privat partnerskab om digitalisering. FTF ser dog gerne at medarbejderne inddrages i arbejdet.

30.01.18 | FTF nyhed

Ambitiøs digital vækststrategi fremlagt af regeringen

Regeringen har i dag fremlagt deres digitale vækststrategi. FTF kvitterer for den ambitiøse tilgang, men minder politikerne om at huske de brede kompetencebehov, som fremtiden kræver. Desuden bør jagten på guldet i de danske dataminer ske med respekt for borgernes data.

11.01.18 | FTF nyhed

KL vil sætte skub i ny teknologi på kommunale arbejdspladser

Et nyt KL-initiativ skal være med til at udvikle og sprede nye teknologiske løsninger på tværs af landets kommuner. FTF: Godt at KL sætter fokus på, at ny teknologi kan være med til at forbedre velfærden - men glem ikke ledelses- og medarbejderkompetencerne.

13.12.17 | FTF nyhed

Finansministeriet: Samme kvalitet i velfærden kræver 1,1% offentlig vækst

FTF byder Dansk Folkepartis ønske om et nyt velfærdsforlig velkomment, men der er stadig brug for et årligt offentligt forbrug på mindst 1,1 pct. frem til 2025, hvis velfærden skal følge med kvalitetsudviklingen i resten af samfundet, fastslår topøkonomer.