01.10.18 | Bentes Blog

Sæt økonomien fri - og få bedre kvalitet i velfærden

Regeringen har hidtil udeladt et vigtigt aspekt i debatten om udviklingen af den offentlige sektor: Der er behov for reformer af den økonomiske styring – ikke mindst en revision af budgetloven.

30.08.18 | FTF nyhed

FL19: Drop sparekrav på velfærd og uddannelse

Velfærds- og uddannelsesbesparelser fortsætter de kommende år, hvis ikke regeringen dropper sparebidrag allerede fra 2019. Professor: Markant flere borgere, ældre og børn, kræver 1,1 % offentlig vækst.

07.06.18 | FTF nyhed

Spin: Regeringen pynter på fortsatte sparekrav i kommunerne

Ny aftale om kommunernes økonomi for næste år sikrer et mindre løft til velfærden, end regeringen påstår. FTF: Regeringen bør helt droppe fortsatte sparekrav i form af moderniserings- og effektiviseringsprogrammet, da der i 2025 vil være cirka 200.000 flere ældre og...

04.06.18 | Bentes Blog

Regeringens måltal for konkurrenceudsættelse er planøkonomi i liberal forklædning

Det er en gammeldags tankgang, regeringen nu lægger for døren, hvor de vil tvinge det offentlige til at konkurrenceudsætte opgaver efter rigide måltal - frem for i første omgang at afvente to opklarende analyser af området.

31.05.18 | FTF nyhed

Vardes velfærd er under massivt pres fra flere ældre og handicappede

Varde Kommune er nødt til at spare på bl.a. ældre-, skole- og dagtilbudsområdet næste år. Det betyder lavere kvalitet og service, forklarer kommunaldirektør. Årsagen er faldende tilskud, manglende udligning og flere handicappede og ældre over 70 år.

31.05.18 | FTF analyse

Kommunaldirektører: Udsigt til besparelser og nul kvalitetsforbedringer

Der bliver ikke råd til kvalitetsforbedringer i kommunerne næste år, fastslår flertal af landets kommunaldirektører. I stedet varsler de besparelser og effektiviseringer, da flere ældre og børn får udgifterne til at stige voldsomt. Professor: Markant flere borgere...

30.05.18 | Notat

Råderummet skal reserveres til offentligt forbrug

Det betydelige råderum, der ifølge vismændene fremover vil være på de offentlige finanser, bør reserveres til offentligt forbrug. Det påpeger FTF i sin kommentar til diskussionsoplægget til mødet i DØR den 29 maj 2018.

29.05.18 | FTF nyhed

Brug overskuddet i offentlig økonomi på velfærd

Den offentlige økonomi er god for ca. 20 mia. ekstra om året i overskud, konstaterer vismændene i ny rapport. Det politiske valg herfra er soleklart, mener hovedorganisationen FTF: Nogle af pengene skal bruges på velfærd, for i dag er den økonomiske ramme alt for lav i...

16.05.18 | FTF nyhed

FTF: Drop ideologien og styrk kvalitet i velfærden

Det styrker ikke kvaliteten i den offentlige velfærd og service, at regeringen svinger den ideologiske pisk med endnu flere måltal for udbud, mener FTF. ”Lad os i stedet styrke offentligt-privat samarbejde, hvor det giver mening”, siger FTF-formand.

10.05.18 | Bentes Blog

Regeringen skylder borgerne mindst 15 mia. kr. til velfærd

Finansminister Kristian Jensen lykkedes ikke med at narre borgerne, når han affærdiger oplevelsen af ringere velfærd og service som ren snak, skriver jeg blandt andet i Politiken i dag.