27.02.18 | FTF nyhed

Ny aftale fra regeringen om digitale vækstinitiativer

Regeringens digitale vækststrategi har med en ny aftale fået sat kroner og ører på 14 initiativer frem mod 2021. Der lægges bl.a. op til et stærkt offentligt-privat partnerskab om digitalisering. FTF ser dog gerne at medarbejderne inddrages i arbejdet.

08.02.18 | Info

Hvordan leder jeg Digital Transformation?

FTF afholder den 12. marts 2018 kl. 9.30-13.00 temamøde om digital transformation på Kosmopol, Fiolstræde 44, København K.

07.02.18 | FTF nyhed

Nye tal: Danske kommuner skaber flere nye innovationer end de norske

Norge er første land til at kopiere det danske barometer for offentlig innovation. Det viser, at norske kommuner bedre til at kopiere andres løsninger end danske. Til gengæld skaber danske kommuner flere helt nye løsninger.

05.02.18 | Notat

FTF kvitterer for ambitiøs digital vækststrategi, men peger også på det offentliges rolle som digital vækstpartner

Regeringens digitale vækststrategi indeholder en bred vifte af initiativer inden for seks indsatsområder. FTF er enig i ambitionen om at gøre Danmark til en digital frontløber. Det er ikke et snuptag eller en enkelt skrue, der skal skrues på. Derfor er der også brug...

30.01.18 | FTF nyhed

Ambitiøs digital vækststrategi fremlagt af regeringen

Regeringen har i dag fremlagt deres digitale vækststrategi. FTF kvitterer for den ambitiøse tilgang, men minder politikerne om at huske de brede kompetencebehov, som fremtiden kræver. Desuden bør jagten på guldet i de danske dataminer ske med respekt for borgernes data.

16.01.18 | FTF nyhed

Digitaliseringsklar lovgivning, ja tak!

Samtlige partier på Christiansborg har indgået en aftale om digitaliseringsklar lovgivning - i erkendelse af, dititaliseringen påvirker lovarbejdet mere end nogensinde før. Vigtigt at inddrage de medarbejdere, som skal realisere de digitale ambitioner, mener FTF.

08.12.17 | Bentes Blog

Ny teknologi kræver, at alle kan noget nyt

IT-specialisten, sygeplejersken og læreren har alle en ting til fælles: Nye teknologiske løsninger ændrer den måde, som vi arbejder på: Job forsvinder, og nye kommer til, men også eksisterende job er under markant forandring. Uanset hvem du er, påvirker den digitale...

04.12.17 | FTF analyse

Arbejdsgivere efterlyser digitale kompetencer hos varme hænder i den offentlige sektor

Akut behov: Uddannelse i ny teknologi må i langt højere grad ind i videregående uddannelser, mener FTF. Ifølge en ny analyse efterlyser arbejdsgiverne i stigende grad digitale kompetencer hos offentligt ansatte med videregående uddannelse.

15.08.17 | Bentes Blog

Deleøkonomi skal ikke give unfair konkurrence

Bag deleøkonomi gemmer sig ofte en ny, smart og unfair forretningsmodel, som stiller sig uden for fællesskabet og samfundet. Når fagbevægelsen reagerer voldsomt på tjenester som Uber, er det fordi vi elsker Danmark, og ønsker en udvikling, der bygger videre på vores...

04.07.17 | FTF nyhed

COI: Fordomme skader offentlig IT-innovation

Fordomme om det offentliges totalt manglende IT-formåen må ikke få lov til at hæmme lysten til at afprøve nye digitale tiltag, mener analysechef i Center for Offentlig Innovation. Konsekvensen kan blive, at vi går glip af mulige gevinster for hele samfundet.