Ytringsfrihed

06.04.17 | FTF nyhed

Offentlige arbejdsgivere usikre på at håndtere vold mod ansatte

Giv de offentlige arbejdsgivere klare retningslinjer, for hvordan de skal håndtere vold mod deres ansatte – for i dag er mange arbejdsgivere i tvivl. Sådan lød budskabet fra FTF’s formand, da hun mødtes med Justitsministeren i går.

03.02.17 | EU-info

EU-kommissionen overvejer bedre beskyttelse af whistleblowere

EU-kommissionen lytter nu til 48 europæiske organisationers krav om bedre beskyttelse af whistleblowere og har i denne uge indkaldt til høring. Ansatte skal beskyttes langt bedre mod sanktioner, mener FTF.

18.01.17 | TR-info

Brug ytringsfriheden til gode argumenter – ikke personangreb

En offentligt ansat overskred grænsen for sin ytringsfrihed i en kommentar om kommunaldirektøren på facebook. Men udtalelsen var ikke illoyal, som kommunen ellers mente. Det fastslår Ombudsmanden i en udtalelse. Sagen vidner om, at der fortsat er brug for oplysning om...

08.12.16 | FTF nyhed

Offentlige arbejdsgivere: Alle ledere skal kende regler for ytringsfrihed

Danske Regioner opfordrer deres medlemmer til at udbrede den nye vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed til alle cheflag i regionerne.

24.11.16 | TR-info

Her er reglerne for din ytringsfrihed

Fortæl gerne offentligt om kritisable arbejdsforhold, men hold det fagligt og sagligt og tal som privatperson. Du må ikke overtræde din tavshedspligt, og din leder må ikke bruge begrebet loyalitetspligt til at lukke på munden på dig, fastslår Ombudsmanden og ny...

24.11.16 | FTF nyhed

Ombudsmanden: Ytringsfriheden trumfer loyalitetspligt

De offentlige chefer forstår ikke reglerne for de ansattes ytringsfrihed, sagde Ombudsmanden til en høring om de ansattes ytringsfrihed – en ansat behøver fx ikke have forelagt en kritik for sin ledelse før en offentlig ytring.

02.11.16 | FTF nyhed

Ytringsfrihed: Ny vejledning kræver indsats fra arbejdsgiverne

Justitsministeriet har opdateret den gamle vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed. Et godt redskab – men arbejdsgiverne må påtage sig ansvaret for, at den ikke forbliver ukendt ude på arbejdspladserne ligesom den gamle vejledning, mener FTF.

13.09.16 | Bentes Blog

Demokratiet har brug for at høre fra medarbejderne

Tavshedskulturen på vores arbejdspladser er gift for den demokratiske samtale i vores samfund. Der er ved at komme en politisk erkendelse af, at det er nødvendigt at beskytte medarbejderne bedre ift deres ytringsfrihed. Det arbejder vi for i FTF - og vi giver IKKE op!...

24.08.16 | FTF analyse

Ansatte kender ikke reglerne for ytringsfrihed

Hver anden medarbejder kender ingenting eller kun lidt til reglerne for at ytre sig offentligt om forhold på jobbet, viser ny FTF-undersøgelse. Arbejdsgiverne har hovedansvaret for at oplyse og må på banen nu, mener FTF.

17.06.16 | FTF nyhed

Ny guide: Brug din ytringsfrihed - tag ordet!

Alternativet har kaldt justitsministeren i samråd, efter at FTF-undersøgelse viser, at 60 procent af de ansatte er bange for at ytre sig kritisk. FTF lancerer ny guide om reglerne for ytringsfrihed for offentligt ansatte. Hed debat på folkemødet mellem politikere og...