Overenskomst

15.03.18 | FTF nyhed

OK18: Mens vi venter på Forligsen

Forhandlingerne om OK18 foregår nu i Forligsinstitutionen. Herfra slipper intet ud; forhandlingsdeltagerne er ved lov forpligtet til at holde tæt. Mens vi holder vejret, er der mulighed for at granske regler og vilkår under en storkonflikt på de faglige organisationers...

07.03.18 | FTF nyhed

Lockout for kommunalt og regionalt ansatte

KL og Danske Regioner har fulgt trop med Sophie Løhde og har varslet omfattende varslet lockout af de ansatte. Dermed risikerer i alt 440.000 offentligt ansatte fra hele den offentlige sektor lockout fra den 10. april.

30.01.18 | FTF nyhed

Lønmodtagernes solidaritet knytter sig til den enkelte sag

Lønmodtagerne bakker i stort omfang op omkring overenskomstsystemet, og solidaritet er også en værdi, der går igen hos flertallet. Men solidaritet baserer sig i høj grad på den enkelte sag og konkrete forhold. Derfor skal man passe på med at tage den for givet. Det er...

19.12.17 | FTF nyhed

Lønmodtagerne vil have overenskomster og fællesskab om faget

Lønmodtagerne bakker bredt op om den danske model med overenskomster, strejkeret og tillidsrepræsentanter. Samtidig er de glade for det fællesskab om faget og den faglige identitet, deres fagforening giver dem. Det viser en ny kvalitativ undersøgelse fra Aalborg...

03.11.17 | FTF analyse

Fædre savner opbakning fra chefen til at holde mere forældreorlov

Hver tredje far siger i en ny undersøgelse, at manglende opbakning fra deres arbejdsgiver er en barriere for at holde mere forældreorlov. Nu må politikerne indføre øremærket barsel til mænd, mener FTF.

28.09.17 | TR-info

Ni ud af ti offentligt ansatte: Gode aftaler giver kvalitet

Artikel opdateres.....

28.09.17 | FTF nyhed

Ny bog: OK13 var aftalt spil!

Tidligere Cavlingpris-vinder Anders-Peter Mathiasen opruller i ny bog forløbet op til og under lærerkonflikten i 2013, der ifølge forfatteren dokumenterer, at der var tale om aftalt spil, hvor regeringen reelt satte den danske forhandlingsmodel ud af funktion.

18.09.17 | FTF nyhed

Video og billeder: Kig efter OK-mærket og få tjek på lønsedlen

Året igennem hjælper fagforeninger med OK-mærket medlemmer med at få styr på lønsedlen. I de næste uger sætter vi ekstra blus på at fortælle netop det. Se video og billeder fra nogle af aktiviteterne rundt om i landet.

16.09.17 | FTF nyhed

Husk nu at tjekke lønsedlen

Vi ved, at der løbende opstår fejl, når der skal udbetales løn. Derfor er det en rigtig god ide at holde øje med lønsedlen, lyder opfordringen fra LO og FTF før årets landsdækkende løntjek-kampagne.

31.08.17 | Bentes Blog

Nye jobtyper stiller nye krav til fagbevægelsen

Vi skal i fagbevægelsen understøtte og tilbyde nye løsninger og vejledning til det stigende antal personer i nye jobtyper. Vi skal have svar til de mennesker, der tilknyttet arbejdsmarkedet i nye ansættelsesformer. Det skriver jeg på Altinget.dk i dag.