Seneste om OK18:

15.03.18 | FTF nyhed

OK18: Mens vi venter på Forligsen

Forhandlingerne om OK18 foregår nu i Forligsinstitutionen. Herfra slipper intet ud; forhandlingsdeltagerne er ved lov forpligtet til at holde tæt. Mens vi holder vejret, er der mulighed for at granske regler og vilkår under en storkonflikt på de faglige organisationers...

07.03.18 | FTF nyhed

Lockout for kommunalt og regionalt ansatte

KL og Danske Regioner har fulgt trop med Sophie Løhde og har varslet omfattende varslet lockout af de ansatte. Dermed risikerer i alt 440.000 offentligt ansatte fra hele den offentlige sektor lockout fra den 10. april.

07.03.18 | FTF nyhed

Staten varsler lockout af 120.000 ansatte

Udsigt til storlockout uden fortilfælde: Sophie Løhde har i dag varslet massivt lockout for ansatte i staten. Omfattende lockoutvarsler for de kommunalt og regionalt ansatte ventes fra KL og Danske Regioner senere i dag eller i morgen.

02.03.18 | FTF nyhed

Offentligt ansatte forbereder konflikt fra 4. april

Der er storkonflikt på vej i stat, kommuner og regioner, og den kan træde i kraft lige efter påske.

28.02.18 | FTF nyhed

OK18-overblik: Hvad sker der nu?

En storkonflikt for hele den offentlige sektor rykker tættere på. Få her et overblik over vigtige begivenheder i det nervepirrende spil om overenskomstforhandlingerne.

27.02.18 | FTF nyhed

OK18: Sammenbrud i forhandlingerne for regionalt ansatte

Med sammenbruddet i forhandlingerne nu også på det regionale område er Danmark kommettættere på en konflikt på hele det offentlige arbejdsmarked.

26.02.18 | FTF nyhed

OK18: Sammenbrud i forhandlinger for kommunalt ansatte

Forhandlingsfællesskabet har i dag måttet konstatere, at det ikke har været muligt at blive enige med KL om et forlig for de ansatte i kommunerne.

23.02.18 | FTF nyhed

OK18: Forhandlingerne for statsansatte er brudt sammen

28. februar er fristen for ny statslig overenskomst. I dag brød forhandlingerne sammen.

17.02.18 | FTF nyhed

LO, FTF og Akademikerne i fælles opråb: Respekter frie forhandlinger om overenskomst

Hvis ikke der indgås en arbejdstidsaftale med lærerne, der afskaffer lovindgrebet fra 2013, vil det være i strid med ILO-konventioner. Det mener FTF, der sammen med Akademikerne og LO har sendt et brev til beskæftigelsesministeren for at understrege, at...

22.12.17 | FTF nyhed

Forsker: Dansk model bør ændres

Den danske forhandlingsmodel passer for dårligt til det offentlige arbejdsmarked, viser ny forskning. Forsker anbefaler en justeret model som i de øvrige nordiske lande. FTF opfordrer parterne til at drøfte modellen efter OK18.