31.05.18 | FTF nyhed

Kvinder haler ind på mænds løn

Forskellen mellem kvinders og mænds gennemsnitlige timeløn er faldet med ca. en fjerdedel på ni år, primært fordi flere kvinder får vellønnede job. Til gengæld rokker den uforklarede lønforskel sig ikke ud af stedet, viser ny rapport.

30.04.18 | FTF nyhed

FTF: God ide at forny den danske model

Forslag fra Socialdemokratiet om at forny den danske model på det offentlige arbejdsmarked er en god ide, mener FTF. Vigtigt at arbejdsmarkedets parter inddrages. S vil lave velfærdspagt med øvrige partier om at dække velfærdsudgifter til flere børn og ældre som...

28.04.18 | FTF nyhed

FTF: Vi har fået #EnLøsningForAlle med nyt OK-forlig

Med OK-forliget på statens område har vi fået #EnLøsningForAlle ansatte i den offentlige sektor. Det er godt for fællesskabet og for fremtiden i dansk fagbevægelse, siger Bente Sorgenfrey.

28.04.18 | FTF nyhed

OK18: Fællesskabet sikrer forlig på det regionale område

Der er indgået forlig på det regionale område. Aftalen gælder for alle faggrupper og indeholder lønstigninger på 8,1 % over 3 år og en regulering, der sikrer, at offentligt ansattes løn følger den private lønudvikling samt en sikring af spisepausen.

27.04.18 | FTF nyhed

OK18: FTF glæder sig over forlig for kommunalt ansatte

Jeg er kisteglad for den enighed, der nu er opnået om overenskomstfornyelsen. Det er et godt forlig, som kom i hus med en flot slutspurt løftet af hele lønmodtagersiden, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey om dagens overenskomstforlig på det kommunale område.

08.03.18 | Bentes Blog

38 organisationer på kvindernes kampdag: Bryd løntabuet og skab ligeløn!

Ulige løn i dag skyldes især det kønsopdelte arbejdsmarked, men også at løn er et stort tabu. Vi skal derfor sammen skabe en kultur, hvor vi taler om løn med hinanden. Det skriver 38 faglige organisationer på tværs af AC, FTF og LO i dag i dette fælles debatindlæg i...

26.02.18 | FTF nyhed

Del din løn på kvindernes kampdag

Tal højt om din løn. Det kan skabe større ligeløn mellem kønnene. Sådan lyder opfordringen fra 38 fagforbund i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts.

08.01.18 | 

Statens satser pr. 1. december 2017.

Satserne for statens forhandlingsområde gældende fra december 2017 er nu tilgængelige på FTF lønsektion

15.12.17 | Notat

Se satser for kørselsgodtgørelse for 2018

Stort set uændrede satser for kørselsgodtgørelse. En enkel enøre ekstra for kørselsgodtgørelse pr. km såvel i bil som på Knallert eller EU-knallert og cykler samt scooter blev resultatet af skatterådets anstrengelser med at beregne satserne gældende for 2018.

14.12.17 | Notat

Statens satser for december 2017 på FTF's hjemmeside

På FTF's lønsektion forefindes satserne for december 2017, såvel lønsatserne som satserne for tjenestemandspension.