05.02.18 | Høringssvar

Behov for vejledning om at ændre sats i barselsdagpenge

Positivt at beskæftigelseskrav og beregning af barselsdagpenge skal foregå digitalt via Ind-komstregistret. Imidlertid har medlemmerne behov for vejledning af Udbetaling Danmark om mulighed for at få ændret dagpengesats.

03.11.17 | FTF analyse

Fædre savner opbakning fra chefen til at holde mere forældreorlov

Hver tredje far siger i en ny undersøgelse, at manglende opbakning fra deres arbejdsgiver er en barriere for at holde mere forældreorlov. Nu må politikerne indføre øremærket barsel til mænd, mener FTF.

29.01.17 | FTF nyhed

OK-mærket er din sikkerhed for kvalitet

1,5 mio. lønmodtagere har valgt at være medlem af en fagforening med OK-mærket. Sammen udgør vi et rigtig stærkt fællesskab, som arbejder for ordentlige arbejdsvilkår, og for at den enkelte kan leve et liv med kvalitet i både arbejdsliv og fritid. På det nye site...

02.12.16 | EU-info

Så starter slaget om sociale ydelser

Skal man kunne tage børnepenge eller dagpenge med sig over grænserne? Det er et af de spørgsmål, som kommer op på den politiske dagsorden, når Kommissionen efter planen fremlægger sit udspil til koordinering af social sikring den 13. december.

17.05.16 | Bentes Blog

Stadig grund til at kæmpe for ligestilling

Vi er kommet langt, når det gælder ligestilling i Danmark. Men vi kan gøre det bedre, så alle kan bruge deres fulde potentiale. Det var mit budskab, da jeg tirsdag deltog på Women Deliver-konferencen. Du kan læse min tale her.

13.04.16 | FTF nyhed

Ergoterapeuterne vinder vigtig sejr Landsretten

Odense Kommune har i strid med ligebehandlingsloven afskediget tre gravide ergoterapeuter, der var på barselsorlov

07.03.16 | FTF nyhed

Professor: ”Det er også familiernes kampdag for ligestilling”

En af tidens største ligestillingsudfordringer er balancen mellem familie- og arbejdsliv, siger professor fra RUC. Kom og hør hans debatoplæg ved FTF og LO’s fejring af kvindernes internationale kampdag.

02.03.16 | FTF nyhed

Stop diskrimination af gravide og barslende

Forældre oplever diskrimination i forbindelse med graviditet og barselsorlov, viser ny rapport. Stop diskriminationen og styrk fædres mulighed for barselsorlov, mener FTF.

26.06.15 | FTF nyhed

Kvinder spørges stadig om graviditetsplaner ved jobsamtaler

På trods af at det er ulovligt, bliver kvinder til jobsamtale stadig spurgt, om de er gravide eller planlægger at blive det. Det viser en ny rapport. Den viser også, at hver femte mand ønsker at holde længere barsel.

13.05.15 | FTF nyhed

Ligestilling efter 100 år: Det kan blive endnu bedre

LO og FTF starter i dag nedtællingen til 100-året for kvinders stemmeret d. 5. juni 2015. Se her den første teaser for filmen ”Det kan blive endnu bedre”. Skuespillerne Rasmus Botoft og Lisbeth Wulff har hovedrollerne, og filmen er støttet af Folketingets...