Kom til debatter om lønmodtagernes store spørgsmål

Det kæmpestore engagementet og energien fra OK18-kampen skal føres videre - vi skal fortsætte med at være stærke sammen. Sådan lød det i dag fra formænd FTF og LO under åbningen af Folket Hus - lønmodtagernes mødested under Folkemødet.

Sangerinden Pernille Rosendahl åbnede LO’s og FTF’s fælles scene i Folkets Hus. Her vil lønmodtagerne og fagforeningerne med OK-mærket være i fokus ved en række arrangementer de næste tre dage. (Foto: FTF/Mette Løvgren)

12.06.18
FTF nyhed

Energien og engagementet under forårets lange OK18-forhandlinger blev fremhævet af både LO’s næstformand Morten Skov og FTF’s formand Bente Sorgenfrey, da fagbevægelsens mødested, Folkets Hus, åbnede for lidt siden.

”OK18 er netop afsluttet, og det som står klarest frem, er det kæmpestore engagement og den energi, som de fagligt aktive har vist rundt om i landet. Forløbet og resultatet viste værdien af det stærke sammenhold, der er i OK-fællesskabet. Den energi skal vi samle op i OK-indsatsen, så ingen er i tvivl om hvad forskellen er på rigtige fagforeninger og de gule”, sagde Morten Skov.

Bente Sorgenfrey kædede OK-engagementet sammen med den nye store hovedorganisation, der ser dagens lys ved årsskiftet.

”Vi skal samle formå at samle og videreføre energi fra OK18 som det helt afgørende centrale talerør for danske lønmodtagere. Fusionen vil styrke vores samlede politiske indflydelse: Vi vil komme med løsninger til samfundets udfordringer på vegne af næsten 1,5 millioner lønmodtagere – der jo i høj grad skaber samfundets værdier med deres arbejde og ved at betale skat”.

På programmet i Folkets Hus er bl.a. morgenmad og debat med innovationsminister Sophie Løhde og partiformændene Mette Frederiksen og Kristian Thuelsen Dahl.

Der er en række debatter bl.a. om det lønmodtagernes interesser ved det kommende valg i en debat med de politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen. På programmet er også disruption set med lønmodtagernes briller, myterne om dagpengesystemet, fremtidens danske model i det offentlige, medarbejdernes rolle i udviklingen af den offentlige sektor (se boks).

Derudover afholder en række af LO's og FTF's medlemsorganisationer arrangementer i Folkets Hus - fx OK Poetry Slam, fredag kl.18.30-19.00 (arr. Frie Skolers Lærerforening) - en konkurrence om at præsentere det bedste indlæg for fagbevægelsen og den danske model - fremsagt som digt. OK Poetry Slam har efterhånden fået tradition for at være et tilløbsstykke. 

FTF- og LO-arrangementer i Folkets Hus

Åbning af Folkets Hus, Kirkegade i Allinge Torsdag
kl. 13.30-14.30 i restauranten. 
Bente Sorgenfrey, formand for FTF, og Morten Skov, næstformand for LO og byder velkommen i Folkets Hus.

Hvad afgør næste folketingsvalg? 
Fredag kl. 08.30-09.30 i restauranten. 
Hvilke dagsordener kommer til at fylde ved næste folketingsvalg, og hvordan er LO- og FTF-medlemmernes interesser på spil? Chefredaktøren ved Avisen.dk interviewer politiske kommentatorer.

Fremtidens ’danske model’ i det offentlige 
Fredag kl. 9.00-10.00 i restauranten 
Er den nuværende forhandlingsmodel den mest hensigtsmæssige – for arbejdstagerne, arbejdsgiverne og borgerne?

Hvad er op og ned i debatten om dagpenge? 
Fredag kl. 10.30-11.30 i restauranten
I dag florerer der mange myter om dagpengesystemet. Beslutningerne om fremtidens dagpengesystem bør bero på en oplyst debat. Vær med til at teste myterne om det danske dagpengesystem.

Professionsoprør – hvornår siger lederne fra? 
Fredag kl. 12.00- 13.00 i restauranten
De offentlige ledere er i et dagligt dilemma: På den ene side skal de være loyale, overholde rammer og lovgivning og på den anden side har de et moralsk og etisk ansvar over for medarbejdere og brugerne. Mød bl.a. formanden for FTF’s Lederråd.

Sammen om udvikling af den offentlige sektor - hvordan? 
Fredag kl. 14.00-15.00 i restauranten 
Der er brug for at inddrage medarbejderes ideer og faglige viden tidligt, for at de kan skabe værdi for de politiske beslutninger og komme borgerne til gode. Debat med bl.a. innovationsminister Sophie Løhde.

Disruption i lønmodtagernes optik 
Fredag kl. 15.00-16.00 i restauranten
FTF og LO inviterer medlemmer til at dele historier om forandringer på arbejdspladsen med Disruptionrådet. Diskussion om, hvordan vores arbejdsmarked kan udvikle sig, med bl.a. innovationsminister Sophie Løhde.

Morgenmad med Mette Frederiksen & Kristian Thulesen Dahl 
Lørdag kl. 08.30-09.30 i restauranten
Vi begynder dagen med formændene for Folketingets to store partier, hvor vi vil diskutere tidens varmeste politiske emner. 

Hvad siger medarbejderne til Ledelseskommissionens forslag?
Lørdag kl. 13.30-14.30 i restauranten
Ledere og ledelseseksperter har lige op til Folkemødet præsenteret deres anbefalinger til, hvordan ledelsen i den offentlige sektor kan styrkes. Men hvad siger medarbejderne? Et panel vil diskutere anbefalingerne ud fra et medarbejderperspektiv, kommissionen.er også repræsenteret.Se det samlede program for Folkemødet 2018