23.08.18 | FTF nyhed

Lovforslag giver chefen ret til at se sygemeldtes fortrolige oplysninger

FTF finder det positivt, at et nyt lovforslag forsøger at begrænse arbejdsgivers adgang til sygemeldtes lægelige helbredsoplysninger. Men desværre åbnes fortsat for, at fortrolige oplysninger om sygemeldte sendes til arbejdsgivere, der har ”økonomiske interesser” i...

07.05.2018 | Kurser

Alle skal lære den nye persondataforordning

EU’s nye persondataforordning stiller nye krav til håndteringen af data om fx medlemmer eller kolleger. Få styr på de love og regler, der kommer til at gælde på området, og hvordan I kan implementere dem i din organisation.

24.08.17 | FTF nyhed

Kurser 2018: Kom fremtiden i forkøbet

Lokal lobbyisme, faglig organisering og politisk lederskab er blot nogle af de kursusemner, der er på dagsordenen i 2018. Tag et kig i det nye kursuskatalog og bliv inspireret af de mange muligheder!

06.04.17 | FTF nyhed

Offentlige arbejdsgivere usikre på at håndtere vold mod ansatte

Giv de offentlige arbejdsgivere klare retningslinjer, for hvordan de skal håndtere vold mod deres ansatte – for i dag er mange arbejdsgivere i tvivl. Sådan lød budskabet fra FTF’s formand, da hun mødtes med Justitsministeren i går.

15.03.17 | EU-info

EU-domstolen: Ok at afskedige medarbejdere, der bærer religiøse symboler

EU-domstolen kom i dag med afgørelser i to domme, om kvinder, som ønskede at bære tørklæde på deres arbejdspladser. Domstolen slår fast, at er der en bred personalepolitik på området, så er det i orden at afvise tørklæder og andre religiøse beklædninger. Men samtidig...

24.11.14 | FTF nyhed

Whistleblowing fører ikke til stikkerkultur

Frygten for at whistleblowerordninger fører til chikane og stikkeri synes stærkt overdrevet. Københavns Kommune har gjort status på sin ordning efter de første to år: De ansatte bakker op og bruger ordningen seriøst til henvendelser med hold i. Lang flere offentlige...

20.01.14 | Bentes Blog

Arbejdsgivere skal tage ansvar for chikanering

Når medarbejdere bliver chikaneret på de sociale medier af sure borgere, har arbejdsgiveren ansvaret. Alligevel mangler de fleste arbejdspladser retningslinjer på området. Det skriver jeg i et debatindlæg i Politiken i dag.

20.01.14 | FTF nyhed

Ansatte udsættes for chikane på nettet

Selvom mange ansatte risikerer at blive chikaneret på nettet i forbindelse med deres job, har få arbejdspladser en politik på området. FTF opfordrer arbejdsgiverne til at tage deres ansvar for arbejdsmiljøet alvorligt - også når det handler om chikane efter arbejdstid...

14.01.14 | FTF nyhed

Det sorte register dømt for bagvaskelse

Det sorte register er kendt som en offentlig gabestok, der hænger især socialrådgivere, politibetjente, advokater og politikere ud på sin hjemmeside. Manden bag registeret skal nu betale en halv million i erstatning.

30.05.13 | FTF nyhed

FTF: Drop nu de mange klausuler på medarbejderne

En ny delrapport fra Produktivitetskommissionen peger på behov for bedre regler i den private sektor. FTF glæder sig over, at blandt andet konkurrenceklausuler blandt lønmodtagere bliver nævnt som hindring for mere produktivitet.