27.09.18 | FTF nyhed

Ekspertudvalg anbefaler klare regler om psykisk arbejdsmiljø

Regeringens ekspertudvalg har netop offentliggjort 18 anbefalinger til et bedre arbejdsmiljø. En ny bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø er en af de centrale anbefalinger. Nu må politikerne kridte skoene og handle fluks, mener FTF.

20.08.18 | Leder-info

Ledernes psykiske arbejdsmiljø er under pres

Halvdelen af lederne oplever, at mål og krav ikke understøtter kvalitet og arbejdsmiljø. Kun cirka to tredjedele af lederne vurderer, at de har mulighed for at løse deres opgaver på et fagligt forsvarligt niveau. Hver fjerde leder mangler balance mellem krav og...

18.01.18 | Leder-info

Nye ledere overrumples: Her er løsningen ifølge Ledelseskommissionen

Man skal være standhaftig for at overleve et job som ny leder. Nogle knækker, mens andre forsvinder helt ud af deres branche oven på oplevelsen. Ledelseskommissionen kræver nu hjælp til de nye ledere. FTFs Lederråd er positive, men kommer med en vigtig opfordring til...

06.10.17 | Leder-info

Regina, Karina og Steffen er på vej mod ledelse

OAO og FTF udbyder for tredje gang uddannelsen "På vej mod ledelse" for medarbejdere med talent for og lyst til ledelse. Deltagerne på det første hold er afklarede: De vil gerne være fremtidens offentlige ledere.

22.06.17 | Leder-info

Video: Spot fremtidens ledertalent

For at udvikle organisationen skal du ikke kun udvikle dig selv som leder – du skal også spotte nye ledertalenter, der i fremtiden kan løfte ledelsesopgaven. FTF og OAO udbyder kursus for fremtidens offentlige ledere.

30.03.17 | FTF nyhed

Lederråd: Sæt ledere og ansatte fri!

Mere respekt for ansatte og ledernes faglighed og dømmekraft. Større fagligt ledelsesrum og mere tillid til ledere, ansatte og borgerne bør stå øverst på ledelseskommissionens dagsorden, mener FTF’s Lederråd.

23.08.16 | Notat

Kurser 2017: Bliv klogere på medlemsorganisering, forhandling & SoMe

Kataloget over FTF’s kurser i 2017 er ude nu. Læs mere om vores tilbud særligt til valgte og ansatte i organisationerne her!

11.05.16 | Leder-info

Har du en medarbejder som kan løfte fremtidens lederopgave?

OAO og FTF udbyder et førlederforløb på diplomniveau med studiestart i september og tilmeldingsfrist 1. juli. Fokus på at forstå ledelsesrollen og –opgaven i både teori og praksis.

14.04.16 | FTF analyse

70 % af lønmodtagerne: Uddan ledere i psykisk arbejdsmiljø

I trepartsforhandlingerne ønsker FTF mere efteruddannelse for alle faggrupper – både ansatte og ledere. 70 procent af lønmodtagerne ønsker at efteruddanne ledere i psykisk arbejdsmiljø, så arbejdsmiljøet forbedres og færre bliver sygemeldt.

11.04.16 | Leder-info

Når chefen leder på distancen

Den virtuelle arbejdsplads, hvor lederen og medarbejder sidder hvert sit sted, bliver fremtidens vilkår på godt og ondt for flere og flere typer medarbejdere. Lederen kan være hundredevis af kilometer borte og må i stigende omfang betjene sig at virtuelle værktøjer som...