20.08.18 | Leder-info

Ledernes psykiske arbejdsmiljø er under pres

Halvdelen af lederne oplever, at mål og krav ikke understøtter kvalitet og arbejdsmiljø. Kun cirka to tredjedele af lederne vurderer, at de har mulighed for at løse deres opgaver på et fagligt forsvarligt niveau. Hver fjerde leder mangler balance mellem krav og...

15.08.18 | TR-info

Nyeste viden om meningsløst målmylder: Stop det ved at inddrage medarbejdere

Offentlige medarbejdere kløjes i meningsløse mål og styringsredskaber, viser ny undersøgelse. Både undersøgelsen og ny forskning viser, at der er meget at vinde ved medarbejderinddragelse.

11.06.18 | Leder-info

It er en del af lederopgaven: Sådan leder du digitalt

Manuelle opgaver forsvinder, mens nye digitale systemer introduceres i arbejdet. Som leder står du med en stor opgave i forhold til at implementere de bedst mulige it-løsninger, mener digitaliseringsekspert.

07.06.18 | Leder-info

Sådan ledere: Så gode er I til at hjælpe hinanden!

Ledere deler i stor stil erfaringer og metoder. Det viser tal fra Ledelseskommissionen. Netværk blandt ledere giver flere perspektiver på ledelsesudfordringer og skaber et bedre arbejdsmiljø, mener ekspert.

04.06.18 | Leder-info

Helt galt: En ud af ti oplever mobning på jobbet

Knap hver tiende medarbejder har været udsat for mobning i arbejdstiden. Det viser ny undersøgelse blandt faggrupper under FTF, såsom pædagoger, sygeplejersker og finansansatte. Som leder kan du bruge retningslinjer for mobning til at forebygge og gøre op med en usund...

24.05.18 | Leder-info

FTF: Uddan ledere i psykisk arbejdsmiljø

God ledelse og mening i arbejdet mindsker risiko for stress. Ledere med personaleansvar bør uddannes i psykisk arbejdsmiljø, foreslår FTF. Ledere ønsker selv mere viden.

07.05.18 | Leder-info

Fem råd: Sådan støtter du dine ansatte

Social støtte fra ledelsen er en vigtig del af et godt psykisk arbejdsmiljø, mener NFA-forsker. Få fem råd til, hvordan du som leder bakker op om dine medarbejdere.

03.05.18 | Leder-info

Få dine ansatte helskindet igennem en forandringsproces

Fire ud af ti medarbejdere oplever utilstrækkelig ledelse i forbindelse med store forandringer på jobbet. Det viser ny FTF-undersøgelse. En klar plan og et tæt samarbejde mellem leder og tillidsvalgte kan være løsningen, mener ekspert i organisationsudvikling.

01.03.18 | Leder-info

Få værdifuld erfaring i innovationspraktik

Gratis tilbud til offentligt ansatte giver mulighed for netværk, sparring og faglig inspiration. Tilmeld dig Center for Offentlig Innovations særlige innovationspraktik.

05.02.18 | Leder-info

Bak op om ny Facebook-side: #JobUdenStress

FTF lancerer en ny Facebook-side, hvor du og I kan være med til at sætte fokus på vigtigheden af et arbejdsliv uden stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø. Fortæl din historie, og brug #JobUdenStress på Facebook og Twitter.