16.05.17 | Leder-info

Uddannelse giver ledertalenter mod på at gå forrest

Gruppekoordinator Regina Pedersen og faglig konsulent Karina Kryger Foged vil begge gerne være ledere. De er blevet mere klar til at springe op ad karrierestigen efter et forløb for medarbejdere med talent for ledelse.

24.06.16 | Leder-info

Maskulint lederideal skræmmer kvinder væk fra topposter

Danmark er i bund, når det handler om antallet af kvinder i topledelse, og grunden er, at toplederidealet stadig er manden i den grå habit. Der er brug for et nyt syn på toplederens rolle, mener forsker.

20.05.16 | Leder-info

Institut: Finanssektoren ligger i top, når det handler om kvinder i ledelse

Hvis du som kvinde går efter en toppost, skal du satse på finanssektoren, lyder det fra Institut for Menneskerettigheder.

05.06.15 | Bentes Blog

Det kan blive endnu bedre

Vi mangler stadig at rette op på lønforskellen mellem mænd og kvinder. Vi skal have nedbrudt det kønsopdelte arbejdsmarked. Og vi bør i langt højere grad ligestille mænd og kvinder, når de bliver forældre. Det skriver jeg sammen med Lizette Risgaard, næstformand for...

13.03.14 | Leder-info

Dårlige odds for kvinder i ledelse blandt FTF-faggrupper

Mænd har generelt 2,2 gange større chance for at blive ledere end kvinder. Nogle af de største kønsforskelle findes hos FTF’s kernegrupper: ansatte med mellemlange uddannelser i regionerne samt finansansatte.

28.05.13 | Leder-info

En leder skal have styr på tiden – ikke omvendt

En oversvømmet indbakke og en kalender, der er tæt på bristepunktet, kan give de fleste ledere sved på panden. Men med få redskaber har distriktschef i Næstved Kommune Ellen Larsen fået styr på prioriteringerne. Her kan du læse hendes bud på bøger, der giver dig mere...

14.05.13 | Leder-info

Leder inviterer Kierkegaard inden for i laboratoriet

Newtons lov udelukker ikke Søren Kierkegaards filosofi, mener ledende bioanalytiker Anne-Mette Kjøge. Hun bruger både humanistiske teorier og gamle filosoffer, når hun løser problemer i sin afdeling. Her får du hendes bud på to bøger, der er uundværlige i lederens...

07.05.13 | Leder-info

Spiritualitet kan styrke den moderne leder

Efter 10 år og en bog om offentlig ledelse fandt uddannelsesleder Helle Brok balancen mellem hjerte og hjerne. I dag kombinerer hun strategisk tænkning, intuition og spiritualitet, når hun leder sine medarbejdere. Her kan du læse hendes bud på god lederlitteratur.

16.04.13 | Leder-info

Jubilæum: Europæiske ledere fejrer 20 år i fagbevægelsen

Den europæiske fagbevægelse for ledere og professionelle (EUROCADRES) har 20 års jubilæum i 2013, og ifølge vicepræsident Marianne Heide har organisationen meget at fejre.

16.04.13 | Leder-info

De gode ideer opstår i pauserne

Hjernen arbejder også i pauserne. Og når vi hviler os eller kobler fra, opstår de kreative løsninger. Det mener direktør og ekspert i selvledet arbejde Sanina Kürstein, der bruger sin uddannelse som psykomotoriker, når hun underviser i ledelse.