24.06.16 | Leder-info

Maskulint lederideal skræmmer kvinder væk fra topposter

Danmark er i bund, når det handler om antallet af kvinder i topledelse, og grunden er, at toplederidealet stadig er manden i den grå habit. Der er brug for et nyt syn på toplederens rolle, mener forsker.

20.05.16 | Leder-info

Institut: Finanssektoren ligger i top, når det handler om kvinder i ledelse

Hvis du som kvinde går efter en toppost, skal du satse på finanssektoren, lyder det fra Institut for Menneskerettigheder.

05.06.15 | Bentes Blog

Det kan blive endnu bedre

Vi mangler stadig at rette op på lønforskellen mellem mænd og kvinder. Vi skal have nedbrudt det kønsopdelte arbejdsmarked. Og vi bør i langt højere grad ligestille mænd og kvinder, når de bliver forældre. Det skriver jeg sammen med Lizette Risgaard, næstformand for...

13.03.14 | Leder-info

Dårlige odds for kvinder i ledelse blandt FTF-faggrupper

Mænd har generelt 2,2 gange større chance for at blive ledere end kvinder. Nogle af de største kønsforskelle findes hos FTF’s kernegrupper: ansatte med mellemlange uddannelser i regionerne samt finansansatte.

28.05.13 | Leder-info

En leder skal have styr på tiden – ikke omvendt

En oversvømmet indbakke og en kalender, der er tæt på bristepunktet, kan give de fleste ledere sved på panden. Men med få redskaber har distriktschef i Næstved Kommune Ellen Larsen fået styr på prioriteringerne. Her kan du læse hendes bud på bøger, der giver dig mere...

14.05.13 | Leder-info

Leder inviterer Kierkegaard inden for i laboratoriet

Newtons lov udelukker ikke Søren Kierkegaards filosofi, mener ledende bioanalytiker Anne-Mette Kjøge. Hun bruger både humanistiske teorier og gamle filosoffer, når hun løser problemer i sin afdeling. Her får du hendes bud på to bøger, der er uundværlige i lederens...

07.05.13 | Leder-info

Spiritualitet kan styrke den moderne leder

Efter 10 år og en bog om offentlig ledelse fandt uddannelsesleder Helle Brok balancen mellem hjerte og hjerne. I dag kombinerer hun strategisk tænkning, intuition og spiritualitet, når hun leder sine medarbejdere. Her kan du læse hendes bud på god lederlitteratur.

16.04.13 | Leder-info

Jubilæum: Europæiske ledere fejrer 20 år i fagbevægelsen

Den europæiske fagbevægelse for ledere og professionelle (EUROCADRES) har 20 års jubilæum i 2013, og ifølge vicepræsident Marianne Heide har organisationen meget at fejre.

16.04.13 | Leder-info

De gode ideer opstår i pauserne

Hjernen arbejder også i pauserne. Og når vi hviler os eller kobler fra, opstår de kreative løsninger. Det mener direktør og ekspert i selvledet arbejde Sanina Kürstein, der bruger sin uddannelse som psykomotoriker, når hun underviser i ledelse.

27.02.13 | Notat

Nye regler om målsætning for kønsmæssig sammensætning i ledelsesorganer

Med ændringer i selskabsloven, årsregnskabsloven m.v. er der i december 2012 indført regler om, at visse kategorier af virksomheder skal opstille konkrete måltal for kønsfordelingen i det øverste ledelsesorgan. Der skal også udarbejdes en politik for at øge andelen af...