ILIAS groupware og learning managementsystem

ILIAS er et af markedets mest sofistikerede learning management systemer (LMS). Systemet er webbaseret, hvilket gør det meget fleksibelt og let at tilgå fra en hvilken som helst computer. ILIAS virker i alle gængse webbrowsere og anvendes i over 2000 organisationer overalt i verden.

ILIAS finansieres og udvikles hovedsageligt af europæiske universiteter, men også softwarevirksomhederne Novell og SUN er involveret i produktet. ILIAS har en meget høj sikkerhed og anvendes af NATO's hovedkvarter i USA og på NATO's skoler, ligesom det benyttes af en række institutioner, virksomheder og organisationer.

FTF's IT-center har valgt systemet efter en meget omfattende analyse, hvor vi simpelthen ville finde markedets bedste løsning. Vi har brugt 750 timer til at analysere mere end 200 forskellige systemer. Vi sender dig gerne resultatet af vores analyse.

FTF's IT-center og foreløbig 5 medlemsorganisationer har taget systemet i brug til bl.a.

  • groupware, der binder hele organisationen sammen lige fra bestyrelse til udvalg, projektgrupper mm. Der ligger store resursebesparelser i en sådan model
  • kommunikation mellem fagforening og medlemmer. Systemet kan fx. sættes op til at medlemmerne selv kan etablere grupper og fora til kommunikation
  • læringsplatform. Systemet kan understøtte kurser og alle former for uddannelse fx for tillidsrepræsentanter 

ILIAS - Open Source er en webbaseret platform til e-læring, samarbejde og videndeling. Systemet er udviklet for at reducere omkostningerne ved at anvende internetmediet i undervisning, træning og for at sikre maksimal indflydelse hos dem der bruger det.

ILIAS er det første Open Source læringssystem, der er kompatibelt med de åbne standarder for læringsobjekter SCORM 04 (Sharable Content Object Reference Model). ILIAS har desuden et komplet indbygget redigeringsværktøj til online læringsmateriale. Du kan med andre ord frit importere, udvikle og eksportere læringsmateriale og bliver ikke låst fast til en leverandør eller et system, når du anvender ILIAS. ILIAS er det perfekte valg i forbindelse med nye læringsformer som blended eller collaborative learning.

Produktet er bl.a. i drift på en lang række universiteter verden over og har bevist sin styrke med brugergrupper på mere end 50.000 personer. Produktets styrke er det gennemtænkte og ensartede design, der har både stor funktionalitet og høj fleksibilitet, men alligevel ikke går på kompromis med brugervenlighed for begynderen.

  • i ILIAS har hver bruger et personligt skrivebord, hvor materiale med relevans kan placeres af enten en underviser eller brugeren selv.
  • i ILIAS er det muligt at lave online-kurser og kursusmaterialer. Systemet tilbyder standardiserede værktøjer og skabeloner til at udarbejde lærings- og arbejdsprocesser. Derudover har ILIAS integreret navigation og administration af læringsfremskridt.
  • i ILIAS styres adgangen til grupper, kurser og materiale ved hjælp af brugernes roller. Undervisere og webansvarlige behøver derfor ikke bekymre sig om brugernes rettigheder.
  • alle formater (fx tekst, billeder, video), der almindeligvis anvendes på internet, kan også anvendes i ILIAS undervisningsmateriale.
  • i ILIAS er der mulighed for at lave online-test

FTF er involveret i samarbejdet med systemets udviklerforum på Kölns universitet og har medvirket til at ILIAS er ordentligt oversat til dansk. I løbet af 2008 vil der blive blive indbygget e-meeting og videokonferencesystem bl.a. ud fra de ønsker, som FTF har.

Kontakt os gerne for en demonstration af ILIAS.

Læs mere på www.ilias.dk