20.04.18 | FTF nyhed

OK18: Norsk fagbevægelse bakker op om danske krav

Norges næststørste hovedorganisation Unio sender sin støtte til danske fagforeninger og offentligt ansattes overenskomstkrav.

06.07.17 | Bentes Blog

Nordiske fagbevægelsers opråb: Ulighed gøder populismen

G20-topmødet er en tiltrængt mulighed for at kigge mod den nordiske samfundsmodel. Vi er rige, lige og lykkelige, og det skyldes ikke mindst arbejdernes gode vilkår. Det skriver de nordiske fagbevægelser, bl.a. FTF, LO og Akademikerne, i en fælles kronik forud for G20...

15.03.17 | FTF nyhed

Dansk fagbevægelse støtter fair fri bevægelighed

En lang række ledere fra europæisk fagbevægelse er i disse dage samlet på Malta, der for tiden har EU-formandskabet. Bente Sorgenfrey, der er formand for FTF og vicepræsident i EFS (Europæisk Faglig Sammenslutning) vil sammen med sine faglige kolleger i EFS’...

01.03.17 | Bentes Blog

Digitale kompetencer er en forudsætning for omstilling

Unge under uddannelse bør i større grad end før forberedes på et arbejdsliv under omstilling og forandring. De digitale kompetencer bliver en nødvendig ressource. Det skriver jeg og fire øvrige ledere fra nordiske hovedorganisationer på Altinget.dk.

11.12.15 | FTF nyhed

Ny rapport: Høj organisationsgrad blandt lønmodtagere og arbejdsgivere

Organisationsgraden blandt både lønmodtagere og arbejdsgivere i Norden er høj og giver begge parter stor indflydelse på vilkårene for lønmodtagerne. Det viser ny rapport udarbejdet af Foreningen Norden og FTF.

02.10.15 | FTF nyhed

NFS: Finsk svækkelse af aftalemodel gør mere skade end gavn

Den finske regering vil svække de finske arbejdstageres aftalefrihed og frie forhandlingsret på arbejdsmarkedet. Men forslagene gør mere skade end gavn, lyder det fra NFS-formand Bente Sorgenfrey.

26.08.15 | Notat

Se video fra NFS's kongres

Bente Sorgenfrey talte blandt andet om fordelen ved øget offentlig-privat samarbejde, da hun deltog på NFS's kongres i Køge i maj. FTF's direktør Jens Kragh talte om EU's kompetencer om lønforhold. Her er videoerne fra de to oplæg.

29.05.15 | Bentes Blog

Et styrket Norden

Norden skal styrkes gennem bekæmpelse af grænsehindringer, og vi skal hjælpe vores især sydeuropæiske kolleger, som endnu ikke nyder de samme privilegier som os i Norden. Det var nogle af de mange spændende temaer, som blev bragt op på NFS-kongres i Køge.

29.05.15 | FTF nyhed

Europæisk fagbevægelse har brug for Norden

Den europæiske fagbevægelses kommende generalsekretær Luca Visentini roste torsdag den nordiske fagbevægelses succes, men opfordrede samtidig NFS til ikke at lukke om sig selv. Udmeldingen mødte forståelse hos FTF-formand Bente Sorgenfrey.

28.05.15 | FTF nyhed

Samlet nordisk fagbevægelse bag trepartsforum

Hele den nordiske fagbevægelse er samlet i Køge til kongres. I den forbindelse har formændene for organisationerne vedtaget en udtalelse.