28.11.18 | FTF nyhed

Over 1000 fagforeningsledere fra hele verden mødes i København

Fem spørgsmål til FTF’s formand Bente Sorgenfrey, som deltager i fagbevægelsens internationale sammenslutning ITUC’s kongres i næste uge. Efter nytår tager hun sin nye kasket på som politisk ansvarlig for internationale forhold i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

09.05.18 | FTF nyhed

FTF-formand: EU må blive bedre til at sikre vilkårene for lønmodtagerne

EU må blive bedre til at sikre arbejdsvilkår. Benyt Europadagen til at sætte lønmodtagerrettigheder på dagsordenen, mener FTF-formand.

20.04.18 | FTF nyhed

OK18: Norsk fagbevægelse bakker op om danske krav

Norges næststørste hovedorganisation Unio sender sin støtte til danske fagforeninger og offentligt ansattes overenskomstkrav.

12.04.18 | EU-info

OK18: Europæisk fagbevægelse støtter dansk OK-kamp

Stor opbakning fra europæisk fagbevægelse til danske fagforeninger og offentligt ansattes overenskomstkrav: Den danske regering skal huske ILO-kritik efter lærerlockout og danske arbejdsgivere må droppe aggressiv adfærd og truende lockout, skriver ETUC.

21.03.18 | FTF nyhed

FTF valgt som arbejdsmiljøtalsperson for hele EU-fagbevægelsen

FTF skal repræsentere Europas arbejdstagere i EU-Kommissionens rådgivende udvalg om arbejdsmiljø og vil bl.a. styrke fokus på det psykiske arbejdsmiljø.

22.01.18 | FTF nyhed

Ulighed skal bekæmpes med fair løn, flere og bedre job

Politikere, eksperter, fagbevægelse og magthavere mødes til World Economic Forum i Davos for at diskutere vækst og ulighed. Omfordeling via effektiv skatteinddrivelse, faglige rettigheder og respekt for kollektive forhandlinger og fagbevægelsen er en afgørende vej til...

14.09.17 | EU-info

FTF: EU skal levere sociale resultater til gavn for borgerne

Den 13. september kom Junckers længe ventede ”State of the European Union” tale, der dog efterlader flere spørgsmål end svar.

25.08.17 | EU-info

Bjarke Møller: EU skal have en social pagt

Der er brug for en social pagt i Europa. Sådan lyder det fra direktøren for tænketanken EUROPA. Blandt andet skal der styr på den frie bevægelighed - og de ydre grænser.

06.07.17 | Bentes Blog

Nordiske fagbevægelsers opråb: Ulighed gøder populismen

G20-topmødet er en tiltrængt mulighed for at kigge mod den nordiske samfundsmodel. Vi er rige, lige og lykkelige, og det skyldes ikke mindst arbejdernes gode vilkår. Det skriver de nordiske fagbevægelser, bl.a. FTF, LO og Akademikerne, i en fælles kronik forud for G20...

21.04.17 | EU-info

EU’s Brexit-chefforhandler på besøg i DK

FTF, LO, AC og DA mødtes i dag møde med EU’s Brexit-chefforhandler Michel Barnier. Brexit må ikke betyde forringelser for lønmodtagerne, og UK må ikke blive et nyt skattely i EU, fastslog FTF under mødet.