26.04.17 | EU-info

Hvad vil Macron?

Der er stor begejstring for præsidentkandidaten Emmanuel Macron fra store dele af det politiske spektrum over hele Europa. Men hvad vil en Macron i Elysee-palæet betyde? Han er fan og UBER, og fra faglig side har der i valgkampen været stillet spørgsmålstegn ved, om...

26.04.17 | EU-info

EU-Kommissionen på vej med forslag om øremærket forældreorlov

Efter planen præsenterer EU-Kommissionen i dag forslag til øremærket forældreorlov for mænd. Kommissionen lægger op til fire måneders øremærket forældreorlov til hver af barnets forældre. Fire måneder, der vel at mærke ikke kan overføres forældrene imellem.

21.04.17 | EU-info

EU’s Brexit-chefforhandler på besøg i DK

FTF, LO, AC og DA mødtes i dag møde med EU’s Brexit-chefforhandler Michel Barnier. Brexit må ikke betyde forringelser for lønmodtagerne, og UK må ikke blive et nyt skattely i EU, fastslog FTF under mødet.

21.04.17 | EU-info

Margrethe Vestager: Der findes ikke én magisk formular, som gør Europa mere socialt

EU skal være mere socialt. Margrethe Vestager deler fuldt ud kommissionsformand Junckers ambition. Men vejen dertil er ikke snorlige og ensporet.

18.04.17 | EU-info

Ugen der kommer - May smed bomben

Dårligt havde vi samlet overblikket over ugen der kommer, før Theresa May smed bomben: Valg i Storbritannien 8. juni. Dermed både fransk, tysk, britisk valg...og måske også i Italien. Samme år. Få overblikket over, hvad der ellers sker i ugen, der kommer i EU.

18.04.17 | EU-info

Bente Sorgenfrey: Folk har med rette haft svært ved at få øje på den sociale profil i EU

Om en uge præsenterer Juncker efter planen en såkaldt søjle for sociale rettigheder. Bente Sorgenfrey, formand for FTF, mener, det er på tide, at toppen i EU forsøger at sætte en social dagsorden. EU skal både have fokus på at løse de aktuelle udfordringer med blandt...

06.04.17 | EU-info

Handelskommissær til fagbevægelsen: Vi vil se på arbejdstagerrettigheder i CETA og andre handelsaftaler

Handelskommissær Cecilia Malmström har sendt et brev til den europæiske faglige sammenslutning. Her slår hun fast, at kapitlerne om arbejdstagerrettigheder i handelsaftalen med Canada, CETA, skal kigges efter sømmene. Allerede til sommer.

06.04.17 | EU-info

Kommissionens debatoplæg på det sociale område bliver en omgang blandede bolsjer

Et mere socialt Europa handler også om forbrugerrettigheder og sundhed. Sådan lød det tirsdag fra kommissær Valdis Dombrovskis, efter han sammen med hans kollegaer havde brugt dagen på at arbejde med et såkaldt refleksionspapir om en social dimension i EU.

05.04.17 | EU-info

Ungdomsgarantien: Hvad kan man få for 6,4 milliarder Euro?

Kommissionen plejer at fremhæve ungdomsgarantien, som skal få unge især i Sydeuropa ud af arbejdsløshed, i skåltaler, når EU's resultater skal fremhæves. Men det bør den holde sig fra. Det er budskabet fra EU’s revisorer, som i dag kommer med kritik af programmet....

03.04.17 | EU-info

Dansk top-arbejdsmarkedsforsker i EU-forhold: Junckers sociale søjle kan blive en tynd kop te

Maria Jepsen sidder som forskningsleder i det europæiske faglige forskningsinstitut ETUI. Og set med hendes forskerbriller er der en risiko for, at den søjle for sociale rettigheder, som Juncker og resten af Kommissionen præsenterer i løbet af foråret, bliver en tynd...