09.05.18 | FTF nyhed

FTF-formand: EU må blive bedre til at sikre vilkårene for lønmodtagerne

EU må blive bedre til at sikre arbejdsvilkår. Benyt Europadagen til at sætte lønmodtagerrettigheder på dagsordenen, mener FTF-formand.

12.04.18 | EU-info

OK18: Europæisk fagbevægelse støtter dansk OK-kamp

Stor opbakning fra europæisk fagbevægelse til danske fagforeninger og offentligt ansattes overenskomstkrav: Den danske regering skal huske ILO-kritik efter lærerlockout og danske arbejdsgivere må droppe aggressiv adfærd og truende lockout, skriver ETUC.

21.03.18 | FTF nyhed

FTF valgt som arbejdsmiljøtalsperson for hele EU-fagbevægelsen

FTF skal repræsentere Europas arbejdstagere i EU-Kommissionens rådgivende udvalg om arbejdsmiljø og vil bl.a. styrke fokus på det psykiske arbejdsmiljø.

13.03.18 | FTF nyhed

EU bør beskytte whistleblowere bedre

Med et åbent brev til EU-kommissær Margrethe Vestager vil FTF og Akademikerne påvirke Europa-Kommissionen til at indføre bedre beskyttelse af whistleblowere i EU. Kommissionen er på vej med et udspil.

08.02.18 | Høringssvar

EU-Kommissionens forslag om gennemsigtige og forudsigelige arbejdsvilkår

LO og FTF hilser det velkomment, at Kommissionen med udspillet ønsker at fremme mere sikre og forudsigelige ansættelsesforhold – navnlig for de arbejdstagere, der har de mest usikre ansættelsesforhold.

23.11.17 | EU-info

Mere fokus på det sociale i EU's økonomiske overvågning

I går præsenterede Kommissionen sin vækstundersøgelse for 2018, og startede processen med det europæiske semester 2018. Som en del af den europæiske søjle for sociale rettigheder har man indført en ’social resultattavle’, hvor landene vurderes ud fra 14 indikatorer....

22.11.17 | EU-info

Social søjle – hvad nu?

I fredags blev den europæiske søjle for sociale rettigheder proklameret – altså underskrevet – af repræsentanter for EU-Kommissionen, Europa-Parlamentet og Ministerrådet. Herved har man vedtaget den politiske erklæring, som søjlen er. Men var det så det?

15.11.17 | FTF nyhed

Bente Sorgenfrey: Ny social søjle sætter rigtig kurs for EU

På EU-topmødet i morgen proklamerer regeringscheferne den nye sociale søjle i EU. ”Godt at sætte en social og ikke kun økonomisk kurs for EU. Nu skal de pæne ord omsættes til handling”, det siger Bente Sorgenfrey, når hun i dag på fagbevægelsens EU-topmøde taler på...

13.11.17 | EU-info

LGBTI-personer har udfordringer på de europæiske arbejdsmarkeder

Der er store udfordringer på arbejdsmarkedet for LGBTI-personer i Europa, viser ny undersøgelse.

13.11.17 | EU-info

INTERVIEW: Bente Sorgenfrey om det sociale topmøde i Göteborg

Formand for FTF Bente Sorgenfrey deltager torsdag i det sociale topmøde i Göteborg. Fagligt.EU har stillet hende tre skarpe spørgsmål om topmødet, hvor også søjlen for sociale rettigheder, der underskrives fredag, spiller en stor rolle.