13.03.18 | FTF nyhed

EU bør beskytte whistleblowere bedre

Med et åbent brev til EU-kommissær Margrethe Vestager vil FTF og Akademikerne påvirke Europa-Kommissionen til at indføre bedre beskyttelse af whistleblowere i EU. Kommissionen er på vej med et udspil.

08.02.18 | Høringssvar

EU-Kommissionens forslag om gennemsigtige og forudsigelige arbejdsvilkår

LO og FTF hilser det velkomment, at Kommissionen med udspillet ønsker at fremme mere sikre og forudsigelige ansættelsesforhold – navnlig for de arbejdstagere, der har de mest usikre ansættelsesforhold.

23.11.17 | EU-info

Mere fokus på det sociale i EU's økonomiske overvågning

I går præsenterede Kommissionen sin vækstundersøgelse for 2018, og startede processen med det europæiske semester 2018. Som en del af den europæiske søjle for sociale rettigheder har man indført en ’social resultattavle’, hvor landene vurderes ud fra 14 indikatorer....

22.11.17 | EU-info

Social søjle – hvad nu?

I fredags blev den europæiske søjle for sociale rettigheder proklameret – altså underskrevet – af repræsentanter for EU-Kommissionen, Europa-Parlamentet og Ministerrådet. Herved har man vedtaget den politiske erklæring, som søjlen er. Men var det så det?

15.11.17 | FTF nyhed

Bente Sorgenfrey: Ny social søjle sætter rigtig kurs for EU

På EU-topmødet i morgen proklamerer regeringscheferne den nye sociale søjle i EU. ”Godt at sætte en social og ikke kun økonomisk kurs for EU. Nu skal de pæne ord omsættes til handling”, det siger Bente Sorgenfrey, når hun i dag på fagbevægelsens EU-topmøde taler på...

13.11.17 | EU-info

LGBTI-personer har udfordringer på de europæiske arbejdsmarkeder

Der er store udfordringer på arbejdsmarkedet for LGBTI-personer i Europa, viser ny undersøgelse.

13.11.17 | EU-info

INTERVIEW: Bente Sorgenfrey om det sociale topmøde i Göteborg

Formand for FTF Bente Sorgenfrey deltager torsdag i det sociale topmøde i Göteborg. Fagligt.EU har stillet hende tre skarpe spørgsmål om topmødet, hvor også søjlen for sociale rettigheder, der underskrives fredag, spiller en stor rolle.

10.11.17 | EU-info

#ParadisePapers – hvad sker der på EU-niveau?

Endnu et læk afslører skattefusk og spekulation blandt nogle af verdens største firmaer og rigeste mennesker. Men hvad kan og vil EU gøre ved det. Her får du overblikket.

09.11.17 | EU-info

TOPMØDE I GÖTEBORG – en sand social tre-trins-raket

Nu er der kun en uge til det sociale topmøde i Gøteborg for stats- og regeringsledere. Her får du overblikket.

09.11.17 | EU-info

Nu mødes Europas chefer for at gøre livet bedre for lønmodtagerne

Arbejds- og levevilkår skal være bedre for de mange europæiske lønmodtagere, mener EU's stats- og regeringschefer. FTF er enig, men har en vigtig tilføjelse til den nye såkaldt "sociale søjle".