> Seneste om socialpolitik

15.05.18 | FTF nyhed

Tvivlsom effekt af kontanthjælpsloft

Beskæftigelsesministeriets egne tvivlsomme beregninger pynter på effekten af kontanthjælpsloftet. Klart behov for en uvildig ekstern analyse, mener FTF.

20.03.18 | FTF nyhed

For mange ledige i udsigtsløse ressourceforløb

Alt for mange borgere får en dårlig eller slet ingen indsats i ressourceforløb, viser ny evaluering af førtidspensionsreformen. Der er behov for tidligere og langt bedre indsatser i forløbene, mener FTF.

15.03.18 | Notat

Regeringens udspil om konsekvente sanktioner og styrket kontrol med offentlige forsørgelsesydelser rammer unødigt hårdt

Regeringen lægger op til at gøre det enklere for kommunerne at sanktionere, når en borger ikke står til rådighed. Samtidig vil regeringen skabe mere kontrol med udbetaling af offentlige ydelser, der skal forhindre misbrug og fejludbetalinger. FTF er enig i behovet for...

14.03.18 | FTF nyhed

FTF: Sanktionsudspil rammer sårbar gruppe unødigt hårdt

Regeringens nye sanktioner mod kontanthjælpsmodtagere lægger overdreven vægt på kontrol og hårdere sanktioner og øger mistilliden til allerede udsatte borgere, mener FTF.

01.03.18 | FTF nyhed

FTF: Job-gulerod i ghettoudspil går ud over anden velfærd

Ny præmie til kommuner, der får ikke-vestlige indvandrere i job, skal tages fra anden kommunal velfærd - for regeringen afsætter ikke ekstra penge. Det er ikke acceptabelt, når velfærd på det kommunale område i forvejen er hårdt presset, mener FTF.

07.02.18 | FTF nyhed

FTF: Aftale om førtidspension peger i rigtig retning

Ny politisk aftale om førtidspension betyder, at flere mennesker med behov for det, kan få førtidspension uden at skulle igennem udsigtsløst ressourceforløb. Positivt hvis aftalen kan bidrage til at skabe større ensartethed på tværs af kommunegrænser, end der er i dag,...

27.11.17 | FTF konference

Ulighedens Topmøde 2017

CEVEA afholder den 5. december 2017 i samarbejde med bl.a. FTF Ulighedens Topmøde.

24.11.17 | FTF nyhed

Ret op på førtidspension- og fleksjobreformen

Reformen af førtidspension og fleksjob fra 2012 har ramt skævt. Alt for mange borgere er blevet sendt i urimelige ressourceforløb og arbejdsprøvninger. Det bør ændres, mener LO, FTF og AC, som har konkrete forslag til reformen.

24.11.17 | Bentes Blog

Stop nu med at gøre livet surt for de syge

Reformen af førtidspension og fleksjob har gjort livet besværligt og usikkert for borgere med nedsat arbejdsevne pga sygdom. LO, FTF og AC foreslår derfor en række forbedringer af reformen. Det skriver jeg i Politiken i dag sammen med LO og AC.

06.09.17 | EU-info

Alternativet: den sociale søjle skal gennemføres

Om en uge holder Juncker sin store årlige State of the Union-tale. Hvad bør han fokusere på? Det har vi spurgt Rasmus Nordqvist, der er Alternativets EU-ordfører om.