12.11.18 | FTF nyhed

Traineeforløbet blev indgangen til drømmejobbet

Da Kathrine Rerup som nyuddannet ergoterapeut ikke kunne få et arbejde, begyndte hun i et trainee-forløb. Det gav hende den arbejdserfaring og faglige ballast, hun manglede, og hun fik et job. FTF opfordrer politikerne til at fortsætte ordningen næste år.

01.10.18 | FTF nyhed

Bedre dagpengeregler for freelancere og selvstændige fra 1. oktober

Det bliver lettere at få dagpenge som freelancer og selvstændig fra den 1. oktober, hvor nye dagpengeregler træder i kraft.

28.09.18 | FTF analyse

Hver femte deltidsansat vil gerne arbejde mere

Arbejdsgivere, der klager over mangel på arbejdskraft, bør starte hos sig selv og øge timetallet for de deltidsansatte, der ønsker at gå op tid. Det foreslår FTF i et nyt udspil om mere kvalificeret arbejdskraft. FTF har opgjort, at 83.000 ansatte på tvungen deltid...

23.08.18 | FTF Dokumentation

A-kasserne formidler job til ledige

A-kasserne har en særlig styrke: De formidler job til deres medlemmer ud fra et indgående kendskab til medlemmernes fag. Læs mere om, hvad de fire a-kasser på FTF-området gør for at formidle job til ledige.

23.08.18 | FTF nyhed

Ny aftale skal forenkle indsatsen for ledige

Regeringen, S, DF, SF og De Radikale har i dag indgået en fornuftig aftale om en enklere beskæftigelsesindsats. Hermed bliver det lettere for både ledige og medarbejdere at forstå reglerne, og det giver samtidig mere ansvar til a-kasserne.

06.07.18 | FTF nyhed

Valg, velfærd og Sammenhængsreform – her er efterårets vigtigste dagsordener

Efter sommer tager FTF fat på sin sidste sæson som selvstændig organisation med kursen sat mod ny hovedorganisation til nytår. Folketingsvalget vil sætte sit præg på det politiske efterår på alle fronter. Se her hvilke syv dagsordener, der kommer til at fylde hos FTF.

31.05.18 | Notat

Dårligt signal med mere pisk og flere sanktioner overfor ledige

Regeringen lægger med udspillet op til skærpe sanktionerne for dagpengemodtagere og pålægge alle ledige at søge job i hele landet. Samtidig vil regeringen gøre flere kontanthjælpsmodtagere jobparate.

30.05.18 | FTF nyhed

FTF: Helt skævt med flere pisk til ledige

Meget dårligt signal, at regeringens i sit nye udspil til at sikre kvalificeret arbejdskraft lancerer endnu flere sanktioner overfor ledige, mener hovedorganisationen FTF.

15.05.18 | FTF nyhed

Tvivlsom effekt af kontanthjælpsloft

Beskæftigelsesministeriets egne tvivlsomme beregninger pynter på effekten af kontanthjælpsloftet. Klart behov for en uvildig ekstern analyse, mener FTF.

09.05.18 | FTF analyse

Arbejdsgivernes krav om joberfaring lukker døren for nyuddannede

For mere end hver anden arbejdsgiver er relevant erhvervserfaring hos ansøgere afgørende, viser tal fra FTF. Det er med til at holde nyuddannede ude af arbejdsmarkedet. Det siger FTF’s formand som svar på Indenrigsministerens angreb på dimittenders dagpengeret.