22.05.17 | FTF nyhed

Tag styring i egen ledighed

BUPL har udviklet en særlig type trainee-forløb med vægt på de nyuddannedes eksisterende kompetencer - i stedet for kurser i endnu mere ny viden. Se hvordan i filmen ”Tag styring i egen ledighed”.

27.04.17 | FTF nyhed

Godt at KL vil rydde op i regeljungle

FTF kvitterer for KL’s nye udspil til en forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats. Kommunernes udspil rummer synspunkter, som fagbevægelsen også lægger afgørende vægt på, siger FTF’s formand.

25.04.17 | FTF nyhed

Nyuddannede it-professionelle ’låner’ netværk

Forbundet PROSA har ageret match-maker mellem ledige dimittender og virksomheder med ledige stillinger siden 2012. Alene sidste år kom knap 160 nyuddannede i ordinært job gennem trainee-forløbet.

24.04.17 | FTF nyhed

Musiker om dagpenge: Et absurd og verdensfjernt system

Absurde og uklare. Sådan lyder dommen fra musiker Ida Björg Leisin om de regler, der har afskåret hende fra dagpenge, fordi hun har udgivet en CD og været medlem af et band.

24.04.17 | FTF nyhed

Endelig: Bedre dagpengevilkår for freelancere

En stor gruppe af freelancere blandt fx IT-professionelle, musikere og skuespillere har nu udsigt til at få ret til dagpenge på lige fod med andre lønmodtagere. Reglerne for freelancere og selvstændige har længe været helt ude at trit med det moderne arbejdsmarked. Det...

05.04.17 | EU-info

Ungdomsgarantien: Hvad kan man få for 6,4 milliarder Euro?

Kommissionen plejer at fremhæve ungdomsgarantien, som skal få unge især i Sydeuropa ud af arbejdsløshed, i skåltaler, når EU's resultater skal fremhæves. Men det bør den holde sig fra. Det er budskabet fra EU’s revisorer, som i dag kommer med kritik af programmet....

27.03.17 | FTF analyse

OECD: Flere usikre job skaber øget ulighed og skader væksten

OECD, IMF, Verdensbanken og FN er enige om, at økonomisk ulighed skader vækst og velfærd. Flere usikre job for freelancere, vikarer, der har ringe løn- og arbejdsvilkår, er skadeligt og øger uligheden, fastslår OECD nu. Ny dagpengeløsning for freelancere er en del af...

23.03.17 | FTF nyhed

Traineeforløb gav specialkompetencer til nyuddannet

Richard Schuster kom som nyuddannet fysioterapeut i traineeforløb gennem Danske Fysioterapeuter. På den måde har han nu fået højt specialiserede kompetencer med i bagagen og øget sine jobchancer markant.

21.03.17 | FTF nyhed

Jobpræmie er penge ud af vinduet

Dyr, dårlig og uforståelig, siger FTFs’ formand om regeringens nye jobpræmie til langtidsledige. Politikerne lader statskassen punge hele 800 mio. kr ud til en præmieordning, selv om ingen tidligere lignende ordninger har vist resultater.

16.03.17 | Notat

Aktuel mangel på FTF’ere og ledige i arbejdskraftreserven

Der er en aktuel mangel på 13 FTF-stillingsbetegnelser samtidig med, at der er ledige i arbejdskraftreserven. Derudover er der en enkelt stillingsbetegnelse med paradoksproblemer, samt to stillingsbetegnelser hvor der er gode beskæftigelsesmuligheder.