23.08.18 | FTF Dokumentation

A-kasserne formidler job til ledige

A-kasserne har en særlig styrke: De formidler job til deres medlemmer ud fra et indgående kendskab til medlemmernes fag. Læs mere om, hvad de fire a-kasser på FTF-området gør for at formidle job til ledige.

23.08.18 | FTF nyhed

Ny aftale skal forenkle indsatsen for ledige

Regeringen, S, DF, SF og De Radikale har i dag indgået en fornuftig aftale om en enklere beskæftigelsesindsats. Hermed bliver det lettere for både ledige og medarbejdere at forstå reglerne, og det giver samtidig mere ansvar til a-kasserne.

06.07.18 | FTF nyhed

Valg, velfærd og Sammenhængsreform – her er efterårets vigtigste dagsordener

Efter sommer tager FTF fat på sin sidste sæson som selvstændig organisation med kursen sat mod ny hovedorganisation til nytår. Folketingsvalget vil sætte sit præg på det politiske efterår på alle fronter. Se her hvilke syv dagsordener, der kommer til at fylde hos FTF.

31.05.18 | Notat

Dårligt signal med mere pisk og flere sanktioner overfor ledige

Regeringen lægger med udspillet op til skærpe sanktionerne for dagpengemodtagere og pålægge alle ledige at søge job i hele landet. Samtidig vil regeringen gøre flere kontanthjælpsmodtagere jobparate.

30.05.18 | FTF nyhed

FTF: Helt skævt med flere pisk til ledige

Meget dårligt signal, at regeringens i sit nye udspil til at sikre kvalificeret arbejdskraft lancerer endnu flere sanktioner overfor ledige, mener hovedorganisationen FTF.

15.05.18 | FTF nyhed

Tvivlsom effekt af kontanthjælpsloft

Beskæftigelsesministeriets egne tvivlsomme beregninger pynter på effekten af kontanthjælpsloftet. Klart behov for en uvildig ekstern analyse, mener FTF.

09.05.18 | FTF analyse

Arbejdsgivernes krav om joberfaring lukker døren for nyuddannede

For mere end hver anden arbejdsgiver er relevant erhvervserfaring hos ansøgere afgørende, viser tal fra FTF. Det er med til at holde nyuddannede ude af arbejdsmarkedet. Det siger FTF’s formand som svar på Indenrigsministerens angreb på dimittenders dagpengeret.

04.05.18 | FTF nyhed

FTF: Vi har brug for hele paletten af tilbud til ledige

Regeringen skyder løs på jobrettet uddannelse til ledige, uden at hele området er undersøgt. Det påpeger formand for FTF, Bente Sorgenfrey i forbindelse med Finansministeriets opkog af analyser af beskæftigelsesindsatsen.

28.04.18 | Bentes Blog

Førtidspensionsreformen gør mere skade end gavn

Der er stærkt behov for, at politikerne nu får rettet op på reformen til gavn for de mange mennesker, det berører. Det skriver jeg i Politiken i dag.

20.03.18 | FTF nyhed

For mange ledige i udsigtsløse ressourceforløb

Alt for mange borgere får en dårlig eller slet ingen indsats i ressourceforløb, viser ny evaluering af førtidspensionsreformen. Der er behov for tidligere og langt bedre indsatser i forløbene, mener FTF.