Regeringen tager stilling til deleøkonomi

I dag har regeringen fremsat ny strategi for deleøkonomi. FTF mener, der er mange gode forslag i udspillet, men at der samtidig er et stykke igen, før der er formuleret ordentlige retningslinjer for deleøkonomien.

Regeringens strategi for en fremtidig deleøkonomi er et skridt på vejen i den rigtige retning. Men ifølge FTF mangler der stadig retningslinjer for, hvordan vi indretter økonomien.

09.10.17
FTF nyhed

Der er hele 22 forslag til forbedringer i den strategi for deleøkonomi, som regeringen i dag har fremlagt. Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, er positiv overfor, at regeringen tager hul på debatten om deleøkonomi. Dog mener hun, at der forsat er plads til forbedringer, hvis vi skal formulere fyldestgørende retningslinjer for, hvordan vi forstår og bruger deleøkonomien i Danmark.

"Deleøkonomi har indtil nu været et wild west uden regulering af hverken arbejdstagerforhold eller skat. Her er det godt, at regeringen fx vil lave mulighed for automatisk skatteindbetaling," siger Bente Sorgenfrey.

Hun er på den anden side uforstående over, hvorfor muligheden for indbetaling af skat fortsat skal være frivillig.

Arbejdsmarkedets parter og borgere inkluderes
Af forslaget fremgår det, at regeringen vil nedsætte et partnerskab med arbejdsmarkedets parter, så de kan diskutere, hvordan vi bedst indretter fremtidens arbejdsmarked.

FTF mener, det er oplagt at lade repræsentanter fra arbejdsgiver- og arbejdstagersiden dykke ned i temaet om deleøkonomi.

"Det er meget positivt, at regeringen vil bruge os i den forbindelse. Hvis vi skal skabe trygge rammer for medarbejdere på de digitale platforme, er vi nødt til at gøre det på tværs af arbejdsgiver, arbejdstagere og regering," siger Bente Sorgenfrey.

Regeringen vil oprette en række såkaldte challenges, hvor både medarbejdere og borgere kan komme med forslag til at løse samfundsudfordringer, som bliver lagt ud på en national platform.

"I FTF synes vi, det er spændende, at regeringen vil åbne op for ideer fra borgere og medarbejdere. Vi ved, at medarbejdere har en række ideer til innovative løsninger, og vi støtter alle de forslag, der kan få  ideerne frem og få dem til at blomstre," konkluderer Bente Sorgenfrey.