Mænd må gerne gå med shorts på jobbet

Det er i strid med ligebehandlingsloven at forbyde mænd at tage shorts på på arbejde. Det har Ligestillingsnævnet afgjort.

17.12.08
TR-info
AF

Mænd må gerne have shorts på, når de er på arbejde. Hvis arbejdspladsen laver regler om, at mænd ikke må bære korte bukser, er det i strid med ligebehandlingsloven.
Det har Ligestillingsnævnet netop afgjort i en sag fra Guldborgsund Kommune, som HK/Kommunal har ført for et af sine mandlige medlemmer.

Sagen handlede om en mand, der i sommeren 2007 var ansat som økonomikonsulent i Guldborgsund Kommune. Da den dengang 36-årige medarbejder en varm forårsdag mødte på arbejde i korte bukser, fik han at vide af sin chef, at det ikke var acceptabelt.

Herefter diskuterede manden og chefen - både ansigt til ansigt og per mail - om der virkelig var et direkte forbud mod shorts på arbejdspladsen. Manden fortsatte derfor med at gå med shorts, men da han gjorde det for tredje gang, fik han en skriftlig påtale.

HK indbragte herefter sagen for Ligestillingsnævnet, fordi forbundet mente, at det var i strid med ligebehandlingsloven at lave specifikke beklædningsregler, der kun gælder for mænd. På mandens arbejdsplads var det nemlig helt tilladt, at kvinderne gik i shorts eller nederdele. Men arbejdsgiveren mente, at det leder tankerne hen på afslapning og ferie, og at det virker uprofessionelt, hvis mænd har shorts på.

Dette argument købte Ligestillingsnævnet dog ikke. Her afgjorde dommerne, at det klart er i strid med ligebehandlingslovens paragraf 4 at lave sådanne retningslinjer for påklædning, fordi mænd og kvinder skal have lige arbejdsvilkår. Begge parter har mulighed for at få prøvet nævnets afgørelse ved domstolene.

 

Kilde: Newspaq