> Seneste om psykisk arbejdsmiljø

14.12.17 | TR-info

Otte råd: Sådan undgår du sexchikane på jobbet

Seksuelle krænkelser er hverdag på alt for mange arbejdspladser. Det har MeToo-kampagnen gjort opmærksom på. Erhvervspsykolog Louise Dinesen giver gode råd til, hvordan du som tillidsvalgt gør op med en usund arbejdskultur.

14.12.17 | Leder-info

Otte råd: Sådan undgår du sexchikane på jobbet

Seksuelle krænkelser er hverdag på alt for mange arbejdspladser. Det har MeToo-kampagnen gjort opmærksom på. Erhvervspsykolog Louise Dinesen giver gode råd til, hvordan du som leder gør op med en usund arbejdskultur.

10.10.17 | Notat

Mental sundhed på arbejdspladsen fejres globalt

10. oktober afholdes ’World Mental Health Day’ for 25. gang. Denne gang med fokus på arbejdspladsen. Arrangørerne, The World Federation for Mental Health, WFMH, opfordrer på dagen virksomheder globalt til at støtte op om at skabe mental sundhed på arbejdspladserne.

05.10.17 | 

Sæt rammer for det grænseløse arbejde

Arbejdet flyder mere og mere ind over grænsen til privatlivet, viser FTF-undersøgelse. Vi har fået mere frihed og ansvar, men samtidig æder arbejdet sig ind på vores fritid og personlighed. Lær, hvordan I kan tackle udfordringerne.

06.09.17 | FTF Dokumentation

Arbejdsmiljøarbejdet kræver kompetencer

Et godt arbejdsmiljø er helt afgørende for, at medarbejderne trives på jobbet og har de bedste muligheder for at levere kvalitet og høj produktivitet. Fundamentet for et godt arbejdsmiljø er et godt og velfungerende arbejdsmiljøarbejde på arbejdspladsen.

06.09.17 | FTF analyse

For lidt tid til arbejdsmiljøet

Hver tredje arbejdsmiljørepræsentant mangler tid til sin indsats for et bedre arbejdsmiljø. Det viser en ny stor undersøgelse fra FTF.

05.09.17 | FTF analyse

Arbejdsgivere svigter indsats for bedre arbejdsmiljø

Kun hver anden arbejdsmiljørepræsentant får tilbudt den efteruddannelse, som arbejdsgiverne siden 2010 har haft pligt til at tilbyde. Det viser ny, stor undersøgelse fra FTF, som foreslår strammere regler og bøder til arbejdsgiverne.

05.09.17 | Notat

Ministeren lover kortere sagsbehandling i veteraners arbejdsskadesager

Ny veteranpakke fra regeringen skal styrke sagsbehandlingen af veteranernes arbejdsskadesager. FTF roser veteranpakken, da veteranerne er i en særlig udsat position.

31.08.17 | FTF nyhed

Arbejdstilsynet kan fremover tale frit med de ansatte

Regeringen vil give Arbejdstilsynet mulighed for frit at tale med ansatte ved tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø, uden at chefen overvåger samtalen. Det er godt, mener FTF, der samtidig kritiserer, at regeringen vil fortsætte nedskæringer på Arbejdstilsynet i sit...

31.08.17 | FTF nyhed

Finanslov: Regeringen sylter arbejdsmiljøet

Regeringen fortsætter de kraftige nedskæringer af Arbejdstilsynet, som får 21 mio. kr. mindre i 2018. Hvis finansloven vedtages, vil hver 6. medarbejder være sparet væk i løbet af de seneste fem år. Et elendigt sted at spare i en tid, hvor flere og flere ansatte...