> Seneste om psykisk arbejdsmiljø

12.04.18 | TR-info

Hver tredje ansatte: Vi har for travlt!

Mere end hver tredje medarbejder oplever, at arbejdsmængden er for høj. Det viser ny FTF-undersøgelse. Som TR og AMR bør du råbe vagt i gevær overfor ledelsen, hvis du og dine kollegaer har for travlt, mener psykolog.

11.04.18 | FTF nyhed

Indsats mod vold vinder arbejdsmiljøpris

Fire arbejdspladser, der i særlig grad inspirerer andre til bedre arbejdsmiljø, har vundet årets arbejdsmiljøpris. I kategorien psykisk arbejdsmiljø vandt Børnecenter Solbo, der mindsker vold og fremmer trivsel via elektronisk registreringssystem.

09.04.18 | FTF nyhed

SE VIDEO: Svenskere jubler over nye stressregler

Både svenske arbejdsgivere og fagbevægelse roser en nye regler om psykosocialt arbejdsmiljø, der styrker tilsynet med dårligt psykisk arbejdsmiljø. Se video fra Sverige her.

31.03.18 | FTF nyhed

Nicole: ”Følelsen af utilstrækkelighed rammer os sygeplejersker hårdt”

Nicole Christensen er sygeplejerske på hjerteafdelingen på Holbæk Sygehus, hvor de ansatte løber så stærkt, at stress, sygemeldinger og opsigelser har taget fart de seneste år. Vi er mange, der oplever stresssymptomer som hjertebanken og hovedpine, siger hun.

31.03.18 | FTF analyse

Nedsat arbejdstid, god ledelse og godt arbejdsmiljø kan få FTF’erne til at udskyde pension

Mange FTF’ere forventer ikke at kunne arbejde frem til pensionsalderen. Men hvis der tilbydes nedsat arbejdstid, god ledelse og godt arbejdsmiljø, vil de udskyde pensionen, viser nye tal. Mindre psykisk belastende arbejdsmiljø ville få hver fjerde til at blive længere....

21.03.18 | FTF nyhed

FTF valgt som arbejdsmiljøtalsperson for hele EU-fagbevægelsen

FTF skal repræsentere Europas arbejdstagere i EU-Kommissionens rådgivende udvalg om arbejdsmiljø og vil bl.a. styrke fokus på det psykiske arbejdsmiljø.

08.03.18 | TR-info

Forandring stresser: Sådan undgår I at bukke under for presset

Fire ud af ti oplever dårlig ledelse ved store forandringer på jobbet. Det viser ny FTF-undersøgelse. En klar plan og et tæt samarbejde mellem leder og tillidsvalgte kan være løsningen, mener ekspert i organisationsudvikling.

02.02.18 | FTF nyhed

Arbejdspres sender sygeplejersker til tælling

Færre ansatte til mere syge patienter er en giftig cocktail, der sender sundhedsansatte til tælling. Mange oplever et så stort arbejdspres, at det går udover både kvalitet, arbejdsmiljø og privatliv, beretter ansatte og fagforeninger.

02.02.18 | FTF nyhed

Seniorrevolution i år 2040 er lige om hjørnet: Her er udfordringerne

Der sker et aldersboom i Danmark, når seniorerne udgør hver fjerde borger om kun 25 år. I dag lanceres en rapport om de udfordringer og mulige løsninger, der kan være på udviklingen. FTFs formand Bente Sorgenfrey er glad for at se et særligt fokus på det arbejdsmarked...

26.01.18 | FTF nyhed

Lærer: Det var hverdag, at kollegaer brød sammen på lærerværelset

Dårlig ledelse kombineret med strukturændringer gav uro i klasserne og stresssygemeldt lærere, forklarer lærer Lise Witfelt.