> Seneste om psykisk arbejdsmiljø

08.03.18 | TR-info

Forandring stresser: Sådan undgår I at bukke under for presset

Fire ud af ti oplever dårlig ledelse ved store forandringer på jobbet. Det viser ny FTF-undersøgelse. En klar plan og et tæt samarbejde mellem leder og tillidsvalgte kan være løsningen, mener ekspert i organisationsudvikling.

02.02.18 | FTF nyhed

Arbejdspres sender sygeplejersker til tælling

Færre ansatte til mere syge patienter er en giftig cocktail, der sender sundhedsansatte til tælling. Mange oplever et så stort arbejdspres, at det går udover både kvalitet, arbejdsmiljø og privatliv, beretter ansatte og fagforeninger.

02.02.18 | FTF nyhed

Seniorrevolution i år 2040 er lige om hjørnet: Her er udfordringerne

Der sker et aldersboom i Danmark, når seniorerne udgør hver fjerde borger om kun 25 år. I dag lanceres en rapport om de udfordringer og mulige løsninger, der kan være på udviklingen. FTFs formand Bente Sorgenfrey er glad for at se et særligt fokus på det arbejdsmarked...

26.01.18 | FTF nyhed

Lærer: Det var hverdag, at kollegaer brød sammen på lærerværelset

Dårlig ledelse kombineret med strukturændringer gav uro i klasserne og stresssygemeldt lærere, forklarer lærer Lise Witfelt.

26.01.18 | FTF analyse

Forandringer på jobbet slider på medarbejderne

Seks ud af ti FTF’ere har oplevet større forandringer på arbejdspladsen inden for de seneste 2 år. Fire ud af ti vurderer, at ledelsens håndtering af forandringer har været dårlig eller meget dårlig. Dårlig håndtering af forandringer fordobler sygefraværet og tredobler...

23.01.18 | FTF analyse

Arbejdet stresser mange lønmodtagere

Arbejdspres sender danskerne til tælling. Hver femte FTF’er er ofte eller hele tiden stresset. Arbejdet er hovedårsagen, viser nye tal fra NFA og FTF. Brug for nye regler om psykisk arbejdsmiljø, mener FTF.

22.01.18 | FTF analyse

Socialrådgivere, skatte- og politifolk presses af dårligt psykisk arbejdsmiljø

Trusler, chikane, stor arbejdsmængde, unødvendige opgaver og høje følelsesmæssige krav er psykisk belastende for personer med myndighedsarbejde, bl.a. socialrådgivere, skatte- og politifolk. Det viser ny undersøgelse fra FTF.

19.01.18 | FTF nyhed

Ekspert: Vi har brug for klare regler om psykisk arbejdsmiljø

Trods stigende problemer med dårligt psykisk arbejdsmiljø og flere anmeldte psykiske arbejdsskader er der ikke klare regler, som fortæller arbejdspladser og arbejdsgiver, hvordan de skal handle, konkluderer forsker i ny ph.d.-afhandling. Klare regler vil også kunne...

19.01.18 | FTF analyse

FTF: Stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø skal have konsekvenser

Nye klare regler om psykisk arbejdsmiljø skal sikre, at de stigende problemer med stress, arbejdspres og dårligt psykisk arbejdsmiljø løses på jobbet. Arbejdstilsynet skal i højere grad gribe ind med påbud, mener hovedorganisationen FTF. Kun to % af Arbejdstilsynets...

14.12.17 | TR-info

Otte råd: Sådan undgår du sexchikane på jobbet

Seksuelle krænkelser er hverdag på alt for mange arbejdspladser. Det har MeToo-kampagnen gjort opmærksom på. Erhvervspsykolog Louise Dinesen giver gode råd til, hvordan du som tillidsvalgt gør op med en usund arbejdskultur.