> Seneste om EU og arbejdsmiljø

20.04.18 | FTF Dokumentation

Arbejdspres forringer mulighed for at levere kvalitet i arbejdet

FTF’erne har et højt arbejdspres. Kun halvdelen vurderer, at deres mulighed for at levere kvalitet i arbejdet er høj eller meget høj. Det høje arbejdspres forringer muligheden for at levere kvalitet i arbejdet og øger risikoen for stress og konflikter mellem arbejde og...

21.03.18 | FTF nyhed

FTF valgt som arbejdsmiljøtalsperson for hele EU-fagbevægelsen

FTF skal repræsentere Europas arbejdstagere i EU-Kommissionens rådgivende udvalg om arbejdsmiljø og vil bl.a. styrke fokus på det psykiske arbejdsmiljø.

09.11.17 | EU-info

Nu mødes Europas chefer for at gøre livet bedre for lønmodtagerne

Arbejds- og levevilkår skal være bedre for de mange europæiske lønmodtagere, mener EU's stats- og regeringschefer. FTF er enig, men har en vigtig tilføjelse til den nye såkaldt "sociale søjle".

31.03.17 | FTF nyhed

FN’s 17 verdensmål: Regeringen skal huske arbejdstagerrettigheder og ligestilling

Når regeringen skal vurdere ny lovgivning i forhold til FN’s 17 verdensmål, skal den huske mål om ligestilling og respekt for arbejdstagerrettigheder, foreningsfrihed og kollektive overenskomstforhandlinger, mener FTF.

01.03.17 | EU-info

Industriens lobbyister lykkedes ikke med at forhindre indsats mod kræft på arbejdspladser

I dag vedtog Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg sin betænkning om indsatsen mod kræftfremkaldende stoffer på arbejdspladser. Den lægger op til at gå længere på en række punkter end det, Kommissionen oprindeligt havde lagt op til. Det på trods af at industrien...

17.01.17 | Notat

EU-Kommissionens meddelelse om modernisering af EU’s arbejdsmiljølovgivning

Notatet beskriver indholdet af de enkelte punkter i Kommissionens meddelelser, og omtaler de konkrete forslag og initiativer fra Kommissionen, der skal gennemføres i de kommende to år. FTF finder på den ene side, at det er positivt, at Kommissionen har modstået krav om...

11.01.17 | EU-info

EU bør sikre atypisk ansatte bedre arbejdsmiljø

EU-kommissionens nye arbejdsmiljøudspil er uambitiøst og glemmer psykisk arbejdsmiljø, ergonomi samt de atypisk ansatte, mener FTF, der vil have regeringen i aktion. Regelforenkling må ikke svække ansattes sundhed og sikkerhed på jobbet, fastslår FTF.

05.10.16 | FTF nyhed

Stop grådigheden: International Dag for Anstændigt Arbejde

Den 7. oktober er international dag for anstændigt arbejde. Det er en dag, som markeres af International Faglig Sammenslutning og fagforeninger overalt i verden. I 2016 er temaerne: Stop virksomheders grådighed, afskaf usikkert arbejde, formaliser uformelle jobs samt...

22.06.16 | FTF nyhed

Europæiske fagbevægelser: Brexit vil true britiske arbejderes rettigheder

Stemmer Storbritannien nej til EU, vil det kunne true britiske arbejderes rettigheder som fx betalt ferie, advarer den Europæiske Faglige Sammenslutning.

12.11.15 | FTF nyhed

H&M vil arbejde for faglige rettigheder på tekstilfabrikker

Tøjgiganten H&M har underskrevet global aftale, som har til formål at udstyre tekstilarbejdere på tøjfabrikker med faglige rettigheder. Godt at H&M vil forbedre arbejdsvilkårene for tekstilarbejdere, siger Bente Sorgenfrey.