SE VIDEO: Svenskere jubler over nye stressregler

Både svenske arbejdsgivere og fagbevægelse roser en nye regler om psykosocialt arbejdsmiljø, der styrker tilsynet med dårligt psykisk arbejdsmiljø. Se video fra Sverige her.

09.04.18
FTF nyhed

På ni måneder har det svenske Arbejdstilsyn, Arbetsmiljöverket, i mere end 1.700 tilfælde krævet bedre arbejdsmiljø med henvisning til nye regler i bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø. 

Som det fremgår i videointerview nedenfor har Arbetsmiljöverket eksempelvis givet en betinget bøde på 100.000 svenske kroner til en arbejdsgiver på grund af store problemer med arbejdspres, stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det fik arbejdsgiveren til at handle og ansætte fire nye medarbejdere til at løse det voksende antal opgaver, og dermed blev bøde annulleret. Det beretter den svenske hovedorganisation TCO i videointerview her:

FTF-forslag: Nye regler om psykisk arbejdsmiljø

Efter svensk forbillede ønsker FTF lignende regler om psykisk arbejdsmiljø i Danmark. Læs om FTF's nye forslag om en bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø i notatet her: FTF-forslag om bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø

Ny Facebookside: #JobUdenStress
DU kan være med til at bekæmpe stress og kræve politisk handling ved at like Facebooksiden her og dele dine oplevelser med stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø ved at bruge #JobUdenStress på Facebook og Twitter