Organiseringsguru til fagbevægelsen: Grib Big Organizing!

Fagbevægelsen har et stort potentiale for at skabe mere folkelig og politisk engagement, men det kræver en radikal vision, mere effektiv, digital organisering og langt mere involvering lokalt, mener amerikaneren Zack Exley – manden bag Bernie Sanders' effektive, massemobiliserende primærvalgskampagne.

13.03.18
FTF nyhed

Zack Exley startede som en ung organisator i amerikansk fagbevægelse og endte som manden, der var en af hovedkræfterne i at engagere millioner af frivillige for præsidentkandidat Bernie Sanders med Big Organizing, digitale værktøjer og folkelig mobilisering via lokale aktivister og ambassadører samlet ved aktivistmøder i alle større byer i USA.

I modsætning til small organizing, direkte møder med mennesker på fx arbejdspladsen, når man med big organizing langt bredere ud og får engageret langt flere i en sag. Kombinationen kan skabe resultater og fremgang, viser erfaringer fra blandet andet USA og UK. 

8 gode råd om Big Organizing fra Zack Exley


I starten af det nye år inviterede hovedorganisationen FTF og fagforeningen PROSA Zack Exley til København for at fortælle, hvad der virker, når mange mennesker skal organiseres for en sag, via både gamle og nye organiseringsværktøjer. Få hans bedste råd om organisering her.

I starten af det nye år inviterede hovedorganisationen FTF og fagforeningen PROSA Zack Exley til København for at fortælle, hvad der virker, når mange mennesker skal organiseres for en sag, via både gamle og nye organiseringsværktøjer. 

Hvad kan vi dog lære af amerikanerne, tænker du måske, og Zack Exley er tilbøjelig til at give dig ret:

"Amerikansk fagbevægelse har ikke succes. Dalende organiseringsgrad, eksempelvis for offentligt ansatte, der er faldet fra 30 % til 10 %, og det ser endnu værre ud for de privat ansatte, der har oplevet et fald fra 20 % til godt 6 %. Det har svækket fagforeningerne helt enormt. Derfor er det sjovt, at I inviterer en fyr som mig til Danmark, da jeres fagforeninger er langt stærkere", griner Zack Exley og fortsætter i en mere alvorlig tone: 

"De amerikanske fagforeninger har ikke lært af Bernie Sanders kampagnemetoder, så jeg er rigtig glad for, at I vil, siden I har inviteret mig. For vi kan lære noget af hinanden", siger den tidligere seniorrådgiver for Bernie Sanders, som i 2015 besluttede, at han ville tage kampen op med Hillary Clinton om at blive Demokraternes præsidentkandidat.

Giv magt til de frivillige kræfter
Det hele kulminerede, da Zack Exley var med til at mobilisere millioner af begejstrede Bernie Sanders-tilhængere. Bernie Sanders endte med at tabe til Hillary Clinton, men hans primærvalgskampagne endte som en af de mest kraftfulde – og overraskende – i nyere amerikansk politisk historie. Det overraskede politiske analytikere, at man kunne engagere så mange amerikanere, der traditionelt er meget lidt politisk aktive.

“Vi gav de frivillige mulighed for selv at organisere deres aktiviteter og gav dem rum og værktøjer til at lede og organisere nye aktiviteter. Både via Phonebanking Parties (telefon-rundringnings-møder) og digitale værktøjer og tusindvis af møder i alle byer over hele landet, hvor der dukkede mellem 250-300 aktivister,” lyder den korte forklaring på succesen fra Zack Exley. Da kampagnen var slut, var afholdt godt 100.000 selvorganiserede ringemøder over hele landet, der var tæt på at give Sanders sejren.

Vi kan ikke møde alle folk face to face på arbejdspladser mv., som den traditionelle organiseringstankegang har været i fagbevægelsen. Vi er nødt til at nå flere med nye metoder.

Zack Exley, Big Organizing-ekspert

Kan ikke møde alle face to face
Traditionelle midler til organisering fik ny kraft via nye internetbaserede værktøjer, eksempelvis programmet Slack, hvor frivillige, lokale grupper organiserer sig og arrangerer møder, aktioner mv.

"Vi kan ikke møde alle folk face to face på arbejdspladser mv., som den traditionelle organiseringstankegang har været i fagbevægelsen. Vi er nødt til at nå flere med nye metoder", opsummerer Zack Exley.

Skab en stor, smuk, meningsfyldt vision og et konkret mål
Organisering af medlemmer til fagbevægelsen har fundet sted i årtier, men i dag kræves nye værktøjer, forklarer Zack Exley, der kalder det "Big Organizing", når folket skal aktiveres i en helt ny skala. 

FAKTA: ZACK EXLEY

Bernie Sanders’ primærvalgskampagne endte som en af de mest kraftfulde – og overraskende – i nyere politisk historie. To af arkitekterne bag den massive mobilisering udgav deres umiddelbare erfaringer lige efter arbejdet på kampagnen med Rules for Revolutionaries  

Se også Zack Exleys hjemmeside: zackexley.com

"Det kræver en stor, smuk, meningsfyldt vision og et konkret mål. God, effektiv organisering og en skalerbar vinderstrategi", opsummerer amerikaneren.   

"Det handler om at have styr på detaljerne, en strategi, der kan samle bredt, og især en radikal vision, fx om social og økonomisk lighed, som Bernie Sanders fremlagde, og dernæst et hold, der kan organisere aktivister, der kan organisere nye folk osv."

I USA blev borgerrettighedsbevægelsen en bevægelse, der samlede bredt via et mål om frigørelse for alle på tværs af køn og race. 

"Det er et godt eksempel på, at der er brug for mere radikale og større visioner, end man typisk formulerer offentligt i politisk og fagligt arbejde." 

Lange taler og visioner virker – hvis de er visionære nok
Bernie Sanders formulerede en vision om et mere socialt lige USA, mindre ulighed, mv. i et langt manifest, som rent faktisk blev læst af folk på nettet, forklarer Zack Exley, der i starten ikke selv troede på, at folk ville læse lange, tunge tekster på nettet, men han tog fejl.  

"Folk slugte de lange taler og tekster om brug for radikal forandring i USA, om omfordeling fra rig til fattig osv. Folk elskede hans stil. Folk vil have en radikal vision, de kan tro på og kæmpe for!", fastslår den fremadstormende amerikaner, der i dag turnerer rundt internationale som Big Organizing-ekspert. Han lever i dag af at rådgive, skrive bøger, rejse rundt over hele verden og holde oplæg og undervise foreninger, bevægelser og organisationer, der kæmper med at rejse en sag folkeligt.

Det er en fejl bare at hverve folk i blinde som organiseringsmedarbejdere, der bliver sendt ud på arbejdspladser. Vi bliver nødt til at identificere personer med lederpotentiale på arbejdspladsen og få dem overbevist om, at de ansatte på arbejdspladsen skal have en fagforening i ryggen.

Zack Exley, Big Organizing-ekspert

Hverken topstyring eller laissez-faire virker
"At folk kan gøre, hvad de vil, er sympatisk og vores samfund bør stræbe efter det ideal, men vi skulle foretage 100 mio. telefonopkald for at få Bernie Sanders valgt. Så der var altså brug for styring og organisering via nye metoder", forklarer Zack Exley, der dermed afviser ideen om ”lad tusind blomster, blomstre” – gør hvad du har lyst til. 

Topstyring, som er kendt i både partier og fagbevægelse, skaber imidlertid apati, så der brug for en styret organisering, hvor de frivillige, aktivister, medlemmer får redskaberne til selv at organisere et særligt udvalg af handlemuligheder og aktiviteter, forklarer amerikaneren, der selv har arbejdet som organisator i fagbevægelsen i flere år.

“Det er en fejl bare at hverve folk i blinde som organiseringsmedarbejdere, der bliver sendt ud på arbejdspladser. Vi bliver nødt til at identificere personer med lederpotentiale på arbejdspladsen og få dem overbevist om, at de ansatte på arbejdspladsen skal have en fagforening i ryggen”.

Styrk og dyrk jeres meningsdannere
I dansk kontekst taler dele af fagbevægelsen om meningsdannere på arbejdspladsen, og der findes uddannelser som meningsdanner hos bl.a. DeltagerDanmark og Cevea. Men hvis meningsdannerne står alene uden opbakning på arbejdspladsen, er vi lige vidt, mener Zack Exley. 

Metoden, som virkede for amerikanerne, var blandt andet phonebanking parties, organiseret af ambassadører, aktivister, der organiserer andre aktivister til at mødes i bl.a. private hjem. Men det kunne i princippet være andre lignende aktiviteter, som folk selv vælger indenfor en fast strategi og målsætning.