Halvdelen af FTF’erne har gratis adgang til onlinekurser – måske har du også?

Bliv klogere med gratis kurser i sociale medier, sprog, ledelse og alt fra Word til InDesign. Over halvdelen af medlemmerne i FTF’s medlemsorganisationer har nu fri adgang til FTF’s Onlineskole.

Tag et kursus med dine kollegaer eller for dig selv i FTF's Onlineskole. (Foto: Jesper Ludvigsen)

16.03.17
FTF nyhed

Har du ikke helt styr på det der med gammelt og nyt komma? Er IT-færdighederne ved at blive rustne? Eller har din brug af de tyske verber udviklet sig til en kreativ gætteleg?

Så har vi en god nyhed: Godt og vel 230.000 af medlemmerne i FTF's medlemsorganisationer - eller over halvdelen af alle FTF'ere - kan nu tilmelde sig kurser hos FTF's Onlineskole. Uden at betale en øre vel at mærke.

Er din fagforening tilmeldt, er det blot at gå ind på ftf.blivenhaj.dk og komme i gang. FTF's Onlineskole tilbyder i alt 37 kurser i både sociale medier, sprog, ledelse og meget anvendte programmer som Word og InDesign.

Onlineskolen er gratis for medlemmerne, og derfor er skolen en oplagt mulighed for at løfte fagligheden, uden at skulle betale dyre kursusregninger.

Ole Stilund, IT-konsulent i FTF's IT-center

Opdateret katalog
Den digitale udvikling stiller hele tiden nye krav til vores kompetencer, og her kan Onlineskolen være et led i at holde færdighederne ved lige, siger Ole Stilund, IT-konsulent i FTF:

"Vi gør meget for at have et opdateret kursuskatalog og lytte til medlemsorganisationernes ønsker. Nogle gange ser vi, at arbejdspladser introducerer nye programmer uden at afholde kurser i dem. Hos Onlineskolen får man undervisning i både Word, Excel, InDesign og Photoshop," siger han.

Nyeste kursus: Lær grønlandsk med Onlineskolen

Seneste tilføjelse til kursuskataloget er et kursus i grønlandsk.

 

Find det på ftf.blivenhaj.dk/

Sprogkurserne er blandt de nye tilføjelser til Onlineskolen med blandt andet tysk, spansk, engelsk og fransk samt et helt nyt kommakursus udviklet i samarbejde med Dansk Sprognævn.

IT-sikkerhedskursus gratis for alle
De senere år er IT-sikkerhed rykket højt op på dagsordenen både blandt private virksomheder og i den offentlige sektor. Derfor tilbyder Onlineskolen et gratis IT-sikkerhedskursus til alle medlemmer af en af FTF's medlemsorganisationer:

"Vi synes, at det her område er så vigtigt, at vi har valgt at tilbyde til det til alle FTF'ere uanset om deres fagforening har tilmeldt sig Onlineskolen eller ej. En enkelt lille brist i IT-sikkerheden kan være nok til at forvolde stor skade i hele organisationen, og det vil vi gerne forebygge," siger han.

FTF's IT-sikkerhedskursus finder du her: http://ftf.blivenhaj.dk/it-sikkerhed

Stor fleksibilitet
Undervisningen i Onlineskolen er en blanding af tekst, video og opgaver. Den er opbygget, så kurserne kan passes ind både på arbejde og i fritiden, forklarer Ole Stilund:

"Man kan selv vælge, hvornår og om man har lyst til at tage de afsluttende tests, for så har man frihed til at tage kurset i ens eget tempo. Kurserne er også tilpasset forskellige niveauer, så det er muligt både at bygge oven på ens eksisterende viden eller starte helt fra bunden," siger han.

"Onlineskolen er gratis for medlemmerne, og derfor er skolen en oplagt mulighed for at løfte fagligheden, uden at skulle betale dyre kursusregninger."

Et kursus varer fra 2-3 timer op til 30 timer. Har du spørgsmål, eller vil du vide mere om, hvordan din fagforening kan blive medlem af Onlineskolen, så kontakt IT-konsulent Ole Stilund på telefon: 3336 8857 eller 2020 8857