Fjern regioners effektiviseringskrav på 2 procent

Kvaliteten i sundhedsvæsenet er presset, og man er gået på kompromis med sygeplejerskers og andres ansattes arbejdsmiljø. Regionerne skal have fjernet det årlige effektiviseringskrav på 2 procent nu, mener FTF.

"Regionerne skal have fjernet det årlige effektiviseringskrav på 2 procent. Det vil gavne både kvaliteten, borgerne og de ansatte", siger FTF-formand, Bente Sorgenfrey. (Foto: Jesper Ludvigsen)

06.04.17
FTF nyhed

FTF, der er hovedorganisation for bl.a. sygeplejersker, bioanalytikere, ergo- og fysioterapeuter ansat i regionerne, melder sig nu - igen - i det brede kor, der presser på for at få fjernet kravet til regionerne om årlige produktivitetsstigninger på 2 procent.

FTF har i årevis presset på for netop at få fjernet det årlige effektiviseringskrav - og gang på gang advaret om, at kravet både har presset kvaliteten og de ansattes arbejdsmiljø. Flere andre organisationer har også for nylig advaret om, at Arbejdstilsynet uddeler et stigende antal antal påbud på hospitalerne.

Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, siger:

"Det er godt, at Danske Regioner vil gå til regeringen og forlange effektiviseringskravet på 2 pct. og aktivitetspuljen for 2018 bliver fjernet. Regionerne skal have fjernet det årlige effektiviseringskrav på 2 pct. Det vil gavne både kvaliteten, borgerne og de ansatte".

Fire mia. til ny sundhedsteknololgi
FTF påpeger, at kvaliteten i sundhedsvæsenet er presset, og at man samtidig er gået på kompromis med de ansattes arbejdsmiljø.

Bente Sorgenfrey bakker også op om det forslag, som Danske Regioner i dag har stillet på deres generalforsamling - om at der investeres fire milliarder kroner i ny sundhedsteknologi over de kommende år:

"Danske Regioner lægger med deres to udspil om forebyggelse og ny teknologi op til en klar forbedring af fremtidens sundhedsvæsen. Når ny teknologi skal implementeres, bliver det afgørende, at de sker i et tæt samarbejde med borgere og ansatte", påpeger Bente Sorgenfrey.