3.500 tillidsfolk i fælles opråb: Velfærd over skattelettelser

Tusinder af offentligt og privat ansatte i fælles opråb til politikerne: Prioriter velfærd og drop skattelettelser. Vi ligger vandret for at sikre velfærden til borgerne. Velfærdsmanifestationer fortsætter den 7. november.

”Vi har aldrig været rigere og har aldrig presset de svageste så meget. Vores budskab til Løkke er: Tryghed kommer ikke af sig selv - det kræver en stærk velfærd”. Sådan et at budskaberne på stormødet i Odense, hvor ca. 3.500 tillidsfolk var samlet onsdag. (Foto: FTF).

05.10.17
FTF nyhed

Vi er den stærkeste sociale bevægelse i Danmark! Lad os bruge den kraft, vi har, til at forsvare vores fælles velfærd, lød det klare opråb fra Ole V. Christiansen fra Århus for Velfærd, der med succes har samlet FTF- og LO-fagforeninger til stormøder og aktiviteter i Århus. 

"»Århus for Velfærd« har skabt et stærkt samarbejde mellem FTF og LO lokalt. Vi har nedbrudt fordomme mellem faggrupper, og vi står nu styrket overfor politikerne, når vi sammen sender et klart signal om, at politikerne skal investere i offentlig velfærd og godt arbejdsmiljø for os alle", forklarede Ole. V. Christiansen, der også er lokalformand for LO Århus, til de godt 3.500 tillidsfolk fra hele landet, der onsdag var samlet i Odense på tværs af offentligt og privat sektor i en fælles kamp for at forsvare den velfærd, der er under angreb fra politikere, der ønsker at skære i den offentlige service.

Vi ligger vandret for velfærd
En gruppe ansatte fra hjemmeplejen i det jyske tog under stormødet initiativ til en happening blandt de 3.500 fagligt aktive, der i grupper løftede en kollega op, der herefter lå vandret i luften.

"Vi ligger vandret for at sikre velfærd til borgerne. Vi knokler, men kan ikke blive ved i det tempo", forklarede en fællestillidsrepræsentant. Se video fra happening her:

”Vi har aldrig været rigere og har aldrig presset de svageste så meget. Øvelsen er simpel - skal vi prioritere skattelettelser frem for velfærd? Så vi siger til dig Lars Løkke Rasmussen: Tryghed kommer ikke af sig selv. Det kræver en stærk velfærd”, sagde BUPL-formand Elisa Bergmann, da hun fra talerstolen i Odense Congrescenter lukkede stormødet.

Over 62.000 mennesker har allerede skrevet under på www.danmarkforvelfærd.dk og vist, at de støtter investeringer i velfærd frem for milliardstore skattelettelser og billigere biler. Og den 7. november vil aktiviteterne brede sig ud i alle landets kommuner til den store ”Velfærdens dag”, hvor hundredevis af tillidsfolk deltager over hele Danmark. 

Kom til 'Velfærdens dag' den 7. nov.

De 3.400 fremmødte fagligt aktive vedtog som afslutning på dagens møde at Velfærds-manifestationer fortsætter den 7 november - læs mere her. Her kan de lokale Velfærdsgrupper på tværs af fagforbund arrangere aktiviteter, der sætter fokus på velfærd frem mod kommunalvalget to uger senere. Find din lokale gruppe og se hvad der sker i din kommune på Danmark for Velfærd-kampagnens Facebookside, hvor du kan finde din kommune-gruppe

De fremmødte vedtog på topmødet onsdag denne udtalelse:

Offentligt- og privatansatte: Vi vil et Danmark for velfærd

Danmark står over for et vigtigt valg. Vi kan enten vælge at fortsætte den vej, vi som samfund har fulgt de seneste år, og som truer med at forandre det samfund, vi kender og er beundrede for over hele verden.
Eller vi kan vælge og sige stop og gå i en anden retning. En retning, der i stedet udvikler og fastholder de ting ved vores fællesskab, som har gjort os berømte og respekterede. De ting, der kendetegner velfærdssamfundet.
Vi vil sige ja til velfærd og forlange et samfund, hvor vore ældre får en ordentlig pleje, hvor vore børn får en ordentlig opvækst og uddannelse, og hvor vore syge og svage får den bedste behandling og omsorg.
Vi vil et samfund, der positivt investerer i sine borgere og sikrer flest mulige mennesker lige muligheder. Vi ønsker et samfund, som bedre tager hånd om mennesker, der er kommet i nød.
Og vi vil forlange at bruge vores indsigt og vores faglighed til netop at gå i den retning. Vejen dertil er ikke så svær:
Stop de systematiske besparelser, der undergraver vores fælles velfærd.
Sig nej til de milliardstore skattelettelser, der kun tjener til at øge uligheden og kommer dem til gode, som i forvejen har mest.
Og sig ja til et Danmark for Velfærd.
Vi agter at skabe en bred, folkelig manifestation for velfærd.
Derfor inviterer vi alle kræfter, der vil bidrage til mere og bedre velfærd, til at arbejde sammen med os frem mod den 7. november.

Bag Danmark for Velfærd står:
LO Storbyerne, FTF’s regioner, Blik og rørarbejderforbundet, BUPL, Danmarks Lærerforening, Dansk El-forbund, Dansk Socialrådgiverforening, Dansk Sygeplejeråd, Danske Bioanalytikere, Danske Fysioterapeuter, FOA, HK, Kost & Ernæringsforbundet, Malerforbundet, PROSA, Uddannelsesforbundet og 3F.
---
Yderligere oplysninger: 
Formand for LO Hovedstaden: Per Olsen, telefon 4045 6369
Pressekoordinator for Danmark for Velfærd: Alexander Lindholmer Nepper, telefon 2721 0404 / alne@FOA.DK