It er en del af lederopgaven: Sådan leder du digitalt

Manuelle opgaver forsvinder, mens nye digitale systemer introduceres i arbejdet. Som leder står du med en stor opgave i forhold til at implementere de bedst mulige it-løsninger, mener digitaliseringsekspert.

It-løsninger kræver, at du som leder afsætter tid og ressourcer til at sætte dine ansatte ind i den nye arbejdspraksis, lyder det fra digitaliseringsekspert (Foto: Jesper Ludvigsen).

11.06.18
Leder-info

iPads i daginstitutionerne og post fra sygehuset i e-Boksen. It og digitale teknologier fylder både i hverdagen og på mange arbejdspladser.

Og som leder kan du ikke lukke øjnene og vente på, at det går over - for det gør det ikke. Sådan lyder det fra digitaliseringsekspert Pernille Kræmmergaard, direktør i Digitaliseringsinstituttet og tidligere professor i it-ledelse ved Aalborg Universitet.

"Den øgede digitalisering sætter allerede nu dagsordenen på mange arbejdspladser og for ledere på alle niveauer. Behovet for digital ledelse er kort fortalt kommet for at blive," understreger hun.

Dermed ikke sagt, at du skal være superbruger eller teknologisk specialist, men ifølge Pernille Kræmmergaard kræver udviklingen, at du har øje for, hvilke muligheder teknologien skaber for netop din arbejdsplads.

Inddrag dine ansatte
Som leder er det vigtigt, at du har et digitalt mindset, og at du forstår sammenhængen mellem ledelse og anvendelse af it og digitale teknologier. Har du eksempelvis et ledelsesmål om at reducere omkostninger, kan det give mening at udskifte manuelle processer med it-løsninger, mener digitaliseringseksperten.

"De nye løsninger kræver naturligvis, at du klæder dine ansatte på og investerer tid og ressourcer i forhold til at lære medarbejdere op i de forandringer, der sker i forbindelse med implementering af nye systemer," siger Pernille Kræmmergaard.

Dine medarbejdere har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der fungerer samt hvilke udfordringer, de møder i det daglige arbejde. Inddrag derfor de ansatte i arbejdet med digitalisering, opfordrer hun.

Kom til folkemøde om digitalisering

Digitalisering sætter ny dagsorden for ledere på alle niveauer samtidig med, at kunder, borgere og medarbejdere stiller nye krav og forventninger til løsning af kerneopgaver. Derfor inviterer FTF`s Lederråd til debat om ledelse og digitalisering på dette års Folkemøde. 

Begivenheden går under titlen 'Kan robotter lede? Eller kan du lede din robot? ' og finder sted lørdag d. 16. juni klokken 10.30 til 11.30 i Pædagogernes Telt

Klik ind på programmet, og læs nærmere.

Samarbejd med MED og SU
Skal du som leder udnytte digitaliseringens potentiale fuldt ud, kræver det en række forandringer i opgaveløsningen på arbejdspladsen. Her er det vigtigt, at du inddrager MED eller SU, mener HR-chef i FTF Luisa Gorgone.

"Den digitale udvikling betyder, at du er godt tjent med løbende at have overblik over, hvilke ressourcer der findes blandt dine ansatte, og hvilke fremtidige kompetencer der eventuelt er behov for i forhold til nye arbejdsopgaver," siger hun.

Luisa Gorgone tilføjer, at du med fordel kan bruge MED og SU til at lægge en plan for, hvilke ressourcer nye digitale opgaver kræver, og om nye it-løsninger kræver, at I uddanner medarbejdere eller ansætter nye profiler.