Bliv ekspert i Word og Facebook med FTF’s gratis Onlineskole

Efteruddannelse i Word, Excel, Powerpoint, Google og sociale medier behøver ikke længere at vælte budgettet. FTF’s nye Onlineskole er gratis for FTF-medlemmer, hvis fagforening har tilmeldt sig skolen.

22.01.13

"Excel? Tjaaa. Jeg kan taste tal ind i et regneark?!"

De fleste kender følelsen, når it-færdighederne ikke rækker lige så langt som ambitionerne, og man bliver nødt til at spørge kollegerne til råds om basale programmer som Word eller Google. Det vil FTF nu lave om på. Med åbningen af en ny Onlineskole tilbyder FTF kurser i alt fra Word til LinkedIn og Facebook, og du skal ikke betale for at blive klogere, fremhæver FTF's it-konsulent Ole Stilund.

"Der er mange, som ikke kan lide at sige, at de mangler viden om Excel eller Word, og det resulterer i, at de ikke udnytter programmerne. Men barrieren er mere psykisk end teknisk, og det skal vi have gjort noget ved. Onlineskolen er gratis for medlemmerne, og derfor er skolen en oplagt mulighed for at løfte fagligheden, uden at skulle betale dyre kursusregninger," siger Ole Stilund.

Kurser på alle niveauer
Ole Stilund påpeger, at Onlineskolens brede udvalg af kurser kan dække behovet hos de fleste.

"Vi er lige startet, men allerede nu kan medlemmerne få kurser i alt fra sociale medier som Twitter Facebook, LinkedIn og You Tube, Windows-kurser til Microsoft-kurser fx Excel regneark og Word og Google Doc-kurser. De kan tage alle de kurser, de har tid og lyst til i løbet af et år, og selvom eksempelvis bankmanden måske ikke har behov for at blive bedre til Excel, har han utallige andre muligheder for at finde et kursus, som kan skærpe hans kompetencer," siger Ole Stilund.

Onlineskolens kurser er også fleksible, både hvad angår tid og it-færdigheder hos den enkelte, fremhæver Ole Stilund.

"Det bliver ikke kontrolleret, om du følger undervisningen, og du kan selv bestemme, om du vil tage de afsluttende tests. Samtidig er undervisningen en god blanding af tekst, video og opgaver, som kan passes ind både i arbejdet og i fritiden, og der bliver taget hensyn til medlemmernes forskellige niveauer. Man kan udbygge den viden, man har i forvejen eller starte helt forfra. Det eneste, Onlineskolen kræver, er, at du har forbindelse til internettet," siger Ole Stilund.

Kurser på skemaet

Med Onlineskolen får du adgang til en basispakke bestående af ti grundlæggende Microsoft-kurser, 2 GoogleDoc-kurser, der dækker de mest efterspurgte it-kundskaber. Kurserne giver medlemmerne en grundig indføring i forskellige emner, og de lærer at beherske både tekstbehandling, regneark, præsentationer og e-mail. Endelige er der to kurser i brugen af sociale medier.

Et kursus tager i gennemsnit 30-40 timer at gennemføre.

Følgende kurser er til rådighed:- Microsoft Office 2007, 2010 inden for Word, Excel, Powerpoint og Outlook. Windows 7, Windows Vista og Google Docs (dokumenter og regneark) samt sociale netværk, som Facebook, Twitter, You Tube og LinkedIn.

Der er indbyggede start- og sluttest, så man hele tiden kan tjekke sin viden og nye færdigheder

.FTF's organisationer kan tilmelde sig Onlineskolen og få flere oplysninger ved at kontakte Hanne Christensen i FTF's it-center, hach@ftf.dk, telefonnummer: 3336 8877.