10.10.17 | FTF nyhed

Vismænd: Offentligt forbrug halter efter samfundsudviklingen

Vismændene fastslår det nu igen: Regeringens planer om vækst i det offentlige forbrug på 0,5 procent til næste år, 0,3 procent i 2019-25 følger hverken med det voksende befolkningstal eller kvalitetsudviklingen i samfundet. Regeringen bør stoppe udhulingen af borgernes...

05.10.17 | FTF nyhed

Tillidsfolk: Derfor protesterer vi mod velfærdsforringelser

Både offentligt og privat ansatte har fået nok af besparelser på velfærden. Vi spurgte fem fagligt aktive, hvordan de oplever virkelighedens velfærd. Læs hvad de svarede her.

05.10.17 | FTF nyhed

3.500 tillidsfolk i fælles opråb: Velfærd over skattelettelser

Tusinder af offentligt og privat ansatte i fælles opråb til politikerne: Prioriter velfærd og drop skattelettelser. Vi ligger vandret for at sikre velfærden til borgerne. Velfærds-manifestationer fortsætter den 7. november.

03.10.17 | FTF nyhed

Løkke sminker besparelser på velfærd og uddannelse

Reelle besparelser på velfærd og uddannelse fik statsministeren i sin åbningstale i dag forvandlet til et skønmaleri af stigende offentlige investeringer. Løkkes tal tager ikke hensyn til, at vi bliver flere og flere danskere. Løkke må tage ansvar for sine spareplaner,...

14.09.17 | FTF analyse

Regeringens spareplan rammer velfærden i din kommune

Samtidig med markant flere ældre og børn presser velfærden frem mod 2025, risikerer der at mangle cirka 52.000 offentligt ansatte. Det er konsekvensen af regeringens plan om lav offentlig vækst. Se hvordan velfærden rammes i din kommune og region på nyt Danmarkskort.

14.09.17 | FTF analyse

En kvart million flere børn og ældre om otte år

I 2025 vil vi være ca. 258.000 flere børn og ældre end i dag. Det svarer til en ekstra Århus på Danmarkskortet - befolket hovedsageligt af ældre. Den befolkningsudvikling bliver ikke dækket af en vækst i det offentlige forbrug på 0,3 procent, som regeringen lægger op...

14.09.17 | Bentes Blog

Politikere på vej til at bryde #velfærdsløfte til folket

De upopulære reformer af pension og efterløn, som politikerne solgte som nødvendige for at få råd til fremtidens velfærd, har skabt et stort økonomisk råderum, men indtil nu vil hverken Venstre, DF eller Socialdemokraterne vil sætte penge nok af til velfærd.

14.09.17 | EU-info

FTF: EU skal levere sociale resultater til gavn for borgerne

Den 13. september kom Junckers længe ventede ”State of the European Union” tale, der dog efterlader flere spørgsmål end svar.

13.09.17 | FTF analyse

Se kortet: Færre offentligt ansatte i din kommune i 2025

Nyt Danmarkskort viser, hvor mange offentligt ansatte, der risikerer at mangle i din kommune i 2025, hvis regeringen kommer igennem med sin plan om lav vækst i det offentlige.

12.09.17 | EU-info

Peter Hummelgaard: EU står foran fire kriser

EU skal bla. gøre alt i Unionens magt for at stoppe udhulingen af de europæiske velfærdsstaters økonomi. Skattely, skattesvindel og skatteundvigelse skaber et enormt pres på finansieringen af velfærd i de enkelte medlemslande.