22.05.17 | FTF nyhed

Bedre velfærd kræver større vækst i offentligt forbrug

Brug for større vækst i det offentlige brug, hvis velfærden skal forbedres. Sådan lød budskabet fra FTF’s formand til tillidsmandskonference arrangeret af Hovedstaden for Velfærd, hvor også LO’s formand, AE-Rådet og en række af Folketingets partier var på talerstolen.

15.05.17 | FTF analyse

Ny undersøgelse: Teknologi virker bedst, når ansatte inddrages

Medarbejdere, der inddrages og efteruddannes løbende, når ny teknologi indføres på arbejdspladsen, oplever bedre kvalitet, viser nye tal. Lyt til de ansatte og inddrag dem tæt, når ny teknologi skal implementeres, mener FTF.

10.05.17 | EU-info

DA: der er ikke brug for flere sociale rettigheder i EU

Der er brug for flere reformer. Ikke for at give europæerne nye sociale rettigheder. Sådan lyder budskabet fra Dansk Arbejdsgiverforenings direktør Jacob Holbraad.

03.05.17 | FTF nyhed

Troels Lund: Alle danskere skal rustes til digitalisering på jobbet

Hele Danmark og alle sektorer og danskere skal rustes til digitalisering på jobbet, fastslår beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, der vil have konkrete løsninger ud af Disruptionsråd og trepartsforhandlinger om voksen- og efteruddannelse. FTF er enig og...

01.05.17 | FTF nyhed

Bente Sorgenfrey til politikere: Drop Fake News om senere pension

Danskerne lever længere, og det er godt. Men politikerne bør droppe deres hængekøje-snak og planer om senere pensionsalder. Vi ønsker hverken et nedslidende arbejdsliv eller skattelettelser, lød det i FTF-formand Bente Sorgenfreys 1. maj-tale.

26.04.17 | Bentes Blog

Drop tvungne måltal for udlicitering

I stedet for tvang og måltal, der skaber mere bureaukrati, bør vi fokusere på et bedre offentligt-privat-samarbejde og kvalitet i velfærden. Det skriver jeg i Politiken i dag.

20.04.17 | FTF nyhed

Kommunerne underforbruger igen

Kommunerne brugte sidste år 2,9 mia. mindre på serviceudgifter, end de havde budgetteret med. Det fortsatte underforbrug underminerer den offentlige velfærd - juster sanktionssystemet og indfør flerårige budgetter, lyder opfordringen fra FTF.

07.04.17 | Bentes Blog

29 organisationer: Bevar KVINFO

Vi har som samfund brug for institutioner som KVINFO, og derfor tager jeg sammen med en række andre organisationer afstand fra enhver ansats til at fjerne den statslige støtte til KVINFO. Det gør vi med et åbent brev til kulturminister Mette Bock og en annonce i...

06.04.17 | Bentes Blog

Fire veje til bedre velfærd

Vores velfærdssamfund er udfordret - der er behov for en ny reform af den offentlige sektor, hvor kvalitet i velfærden er omdrejningspunktet. Det skriver jeg i dag i Berlingske Tidende sammen med Mette Frederiksen og Lizette Risgaard.

04.04.17 | FTF nyhed

FTF: Vis tillid til ansatte og lederes faglighed

Politikerne skal vise tillid til de ansatte og ledernes faglighed i ny reform, mener FTF. Målstyring og konkurrencer, der sammenligner institutioner, kan skabe mistillid. Lad medarbejderne være medudviklere af nye digitale løsninger, forslår FTF.