Tillidsreform

04.04.17 | FTF nyhed

FTF: Vis tillid til ansatte og lederes faglighed

Politikerne skal vise tillid til de ansatte og ledernes faglighed i ny reform, mener FTF. Målstyring og konkurrencer, der sammenligner institutioner, kan skabe mistillid. Lad medarbejderne være medudviklere af nye digitale løsninger, forslår FTF.

30.03.17 | FTF nyhed

Lederråd: Sæt ledere og ansatte fri!

Mere respekt for ansatte og ledernes faglighed og dømmekraft. Større fagligt ledelsesrum og mere tillid til ledere, ansatte og borgerne bør stå øverst på ledelseskommissionens dagsorden, mener FTF’s Lederråd.

22.06.16 | FTF nyhed

Center for Offentlig Innovation fortsætter

Regeringen og KL har aftalt at forlænge centeret for en ny periode i forbindelse med aftalen om den kommunale økonomi for 2017. FTF glæder sig over, at centeret kan fortsætte sit vigtige arbejde.

09.06.16 | FTF nyhed

FTF på Folkemødet: Lytter og taler for 450.000

Er robusthed svaret på et langt arbejdsliv? Hvordan skaber vi kvalitet i den offentlige sektor? Og hvordan sikrer vi medarbejdernes ytringsfrihed, så de blander sig i debatten? Det er nogle af de vigtige spørgsmål, FTF sætter til debat på Folkemødet i år.

06.06.16 | FTF nyhed

Sådan kan tillid og kontrol understøtte hinanden

VIDEO: Tillid er ikke det modsatte af kontrol, siger ph.d i tillidsbaseret styring, Tina Øllgaard Bentzen. Men det er afgørende, at kontrollen er meningsfuld, for at den kan gå hånd i hånd med tillid i den offentlige sektor. Se videointerview her.

14.04.16 | FTF analyse

Mål- og dokumentationskrav rammer de svageste

Resultatbaseret styring via måltal, kontrol- og dokumentationskrav rammer især børn og udsatte borgere, der får mindre opmærksomhed, viser ny rapport. FTF kræver opgør med rigidt styringsregime. Brug for samarbejde om ny styring af den offentlige sektor.

17.02.16 | FTF analyse

Formålet er blevet væk i det offentlige

Dokumentation og kontrol via 'New Public Management' har ført til en dyrere og dårligere offentlig sektor. Højere kvalitet og mere effektivitet i den offentlige sektor kræver ny og mere motiverende styring.

06.07.15 | FTF nyhed

Spændende efterår i kikkerten

FTF's mærkesager kommer på bordet i en række af efterårets politiske begivenheder, fx trepartsforhandlinger, finanslov, anbefaling fra dagpengekommissionen og FTF-kongres

14.06.15 | FTF nyhed

LO og FTF: Vi er klar til forhandlinger uanset regeringens farve

Lars Løkke Rasmussen har i dag foreslået trepartsforhandlinger efter det kommende valg. Læs LO og FTF's reaktion her.

10.06.15 | FTF nyhed

Mød FTF til debat og valgkamp på Folkemødet

I år bliver Folkemødet på Bornholm forhåbentlig stadig rigt på politik og debat, selv om det bliver fattigt på folketingspolitikere. FTF arrangerer og deltager i en række relevante debatter. Blandt andet i Folkets Hus, som er LO og FTF’s fælles base på Folkemødet.