30.06.17 | EU-info

Ny forskning: Deregulering i Europa giver ikke vækst

Dereguleringen af de europæiske arbejdsmarkeder fører ikke til vækst. Derimod skaber den mere usikre vilkår for arbejdstagere med blandt andet korttidsansættelser. Det peger ny bog på.

07.06.17 | FTF nyhed

Produktivitetskrav presser ansatte i regionerne

Aftalen om regionernes økonomi for 2018 gentager det udskældte krav om en stigning i produktiviteten på to procent. Det fortsatte pres på sygehusenes medarbejdere går ud over patienterne, advarer FTF’s formand.

30.05.17 | FTF nyhed

Regeringen bør droppe udhuling af borgernes velfærd

Det Økonomiske Råd fastslår i sin nye rapport, at det fortsat går den rigtige vej for dansk økonomi. Derfor bør regeringen droppe sit krav om at holde væksten i det offentlige forbrug nede på kun 0,3 procent, som reelt vil medføre forringelser af velfærden, mener FTF.

07.04.17 | Bentes Blog

29 organisationer: Bevar KVINFO

Vi har som samfund brug for institutioner som KVINFO, og derfor tager jeg sammen med en række andre organisationer afstand fra enhver ansats til at fjerne den statslige støtte til KVINFO. Det gør vi med et åbent brev til kulturminister Mette Bock og en annonce i...

20.03.17 | EU-info

Efter afgørelse i LuxLeaks-sag: Vestager støtter whistleblowers

Onsdag 15. marts stadfæstede domstolen i Luxemburg sin tidligere dom over de whistleblowers, som afslørede LuxLeaks skattefinterne. Straffen blev dog nedsat. Op til afgørelsen meldte Margrethe Vestager ud, at hun mener, whistleblowers bidrager med noget positivt.

23.12.16 | FTF analyse

Så mange ansatte kommer til at mangle i din kommune

Hvis regeringen får væksten i det offentlige forbrug ned på 0,3 procent, vil den offentlige sektor mangle i alt 59.000 ansatte for at kunne levere tidssvarende velfærd i 2025. Københavns Kommune kommer fx mangle ca. 2.300 ansatte, Århus ca. 1.400 og Aalborg knap 1.000....

18.12.16 | FTF analyse

Om ti år vil den offentlige sektor mangle 59.000 par hænder

Hvis velfærden skal følge med befolkningstilvæksten og holde trit med samfundsudviklingen skal det offentlige forbrug vokse med 1,1 procent om året frem til 2025. Det svarer til 59.000 flere offentligt ansatte i 2025, end den nye regering lægger op til i sit...

10.12.16 | FTF analyse

EU giver grønt lys til mere dansk velfærd

EU har lempet kravene til underskuddet på de offentlige finanser, men regeringen vælger fortsat den stramme sparekurs i sit nye regerings-grundlag. Det skyldes den danske budgetlov – ikke EU’s krav.

07.12.16 | EU-info

Luxemburg har øget skattefiduserne

For to år siden afslørede whistleblowers, at Luxembourg er hjemsted for særdeles kreative skattefiduser. I dag kommer det frem, at der kun er sket en stigning i de fiduser siden.

29.11.16 | FTF analyse

SU-nedskæringer kan skabe øget frafald for 300 mio. kr. årligt

Cirka 4.000 flere studerende risikerer at falde fra en videregående uddannelse hvert år, hvis regeringens plan om SU-forringelser gennemføres. Det vil koste samfundet ekstra 300 mio. kr. årligt i spildte taxametertilskud, viser beregning fra FTF.