Ytringsfrihed

10.10.17 | FTF nyhed

Vigtig sejr for offentlig ansattes ytringsfrihed

Ansat, der ytrede sig kritisk på Facebook, får nu opbakning fra ombudsmanden. Han fastslår, at det ikke var i orden, at arbejdsgiveren med ultrakort varsel indkaldte til en kammeratlig samtale. Sagen viser, at arbejdsgivere skal træde varsomt i sager om ytringsfrihed,...

12.06.17 | EU-info

Bente Sorgenfrey: EU skal beskytte whistleblowers

I lyset af skandalerne i den finansielle sektor, bilindustrien samt skattely-sagerne er der nu både i Europa-Parlamentet, Ministerrådet og Kommissionen et ønske om at få undersøgt mulighederne for en bedre beskyttelse af whistleblowers.

29.04.17 | FTF nyhed

Minister overser offentligt ansatte i ny kommission

Justitsministeren lægger op til at nedsætte en kommission for ytringsfrihed – som ikke omfatter ytringsfrihed for offentligt ansatte. Helt ved siden af, da mangel på ytringsfrihed ifølge en række undersøgelser er et stort problem for offentligt ansatte, mener FTF.

06.04.17 | FTF nyhed

Offentlige arbejdsgivere usikre på at håndtere vold mod ansatte

Giv de offentlige arbejdsgivere klare retningslinjer, for hvordan de skal håndtere vold mod deres ansatte – for i dag er mange arbejdsgivere i tvivl. Sådan lød budskabet fra FTF’s formand, da hun mødtes med Justitsministeren i går.

03.02.17 | EU-info

EU-kommissionen overvejer bedre beskyttelse af whistleblowere

EU-kommissionen lytter nu til 48 europæiske organisationers krav om bedre beskyttelse af whistleblowere og har i denne uge indkaldt til høring. Ansatte skal beskyttes langt bedre mod sanktioner, mener FTF.

18.01.17 | TR-info

Brug ytringsfriheden til gode argumenter – ikke personangreb

En offentligt ansat overskred grænsen for sin ytringsfrihed i en kommentar om kommunaldirektøren på facebook. Men udtalelsen var ikke illoyal, som kommunen ellers mente. Det fastslår Ombudsmanden i en udtalelse. Sagen vidner om, at der fortsat er brug for oplysning om...

08.12.16 | FTF nyhed

Offentlige arbejdsgivere: Alle ledere skal kende regler for ytringsfrihed

Danske Regioner opfordrer deres medlemmer til at udbrede den nye vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed til alle cheflag i regionerne.

24.11.16 | TR-info

Her er reglerne for din ytringsfrihed

Fortæl gerne offentligt om kritisable arbejdsforhold, men hold det fagligt og sagligt og tal som privatperson. Du må ikke overtræde din tavshedspligt, og din leder må ikke bruge begrebet loyalitetspligt til at lukke på munden på dig, fastslår Ombudsmanden og ny...

24.11.16 | FTF nyhed

Ombudsmanden: Ytringsfriheden trumfer loyalitetspligt

De offentlige chefer forstår ikke reglerne for de ansattes ytringsfrihed, sagde Ombudsmanden til en høring om de ansattes ytringsfrihed – en ansat behøver fx ikke have forelagt en kritik for sin ledelse før en offentlig ytring.

02.11.16 | FTF nyhed

Ytringsfrihed: Ny vejledning kræver indsats fra arbejdsgiverne

Justitsministeriet har opdateret den gamle vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed. Et godt redskab – men arbejdsgiverne må påtage sig ansvaret for, at den ikke forbliver ukendt ude på arbejdspladserne ligesom den gamle vejledning, mener FTF.