06.12.16 | EU-info

Nyt udstationeringsdirektiv skal respektere den danske model

Kommissionen fremlagde i foråret et udkast til revisionen af det direktiv, der regulerer vilkårene for udstationerede ansatte, når de udfører arbejde i et andet EU-land. I udkastet lægges der op til et princip om samme aflønning i bred forstand for udstationerede og...

24.11.16 | EU-info

Morten Løkkegaard: EU skal ikke blande sig i den danske model

På Venstres landsmøde i weekenden holdt Morten Løkkegaard (MEP) tale. Her slog han fast, at EU ikke skal blande sig i den danske model. Heller ikke i den søjle for sociale rettigheder, som er på vej.

19.08.16 | FTF nyhed

Ny aftale skal skaffe praktikpladser og forberede digitalisering

FTF roser ny aftale, der skal sikre flere praktikpladser, forlænger trainee-indsatsen for nyuddannede - og lægger sporene ud for en mulig styrket efteruddannelse af lønmodtagere på alle uddannelsesniveauer.

30.06.16 | FTF nyhed

Dramatisk efterår forude

Skatte- og pensionsreform og regeringens 2025-plan bliver nogle af de store emner på FTF's politiske dagsorden efter sommerferien - sammen med de fortsatte trepartsforhandlinger

01.05.16 | FTF nyhed

Stadig vigtigt at kæmpe for uddannelse og arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøet er en af de største udfordringer på det danske arbejdsmarked, sagde Næstformand i FTF Hovedstaden, Vibeke Westh, i sin 1. maj-tale på vegne af FTF.

25.04.16 | Notat

FTF projekter i trepartsforhandlinger om vækst og kvalificeret arbejdskraft

I de kommende trepartsforhandlinger vil hovedfokus formentlig koncentrere sig om uddannelse, beskæftigelse og vækst. Notatet lister i kort form 12 FTF projekter, som kan indgå i trepartsforhandlingerne om kvalificeret arbejdskraft.

24.04.16 | FTF analyse

En uddannelse holder ikke til et helt arbejdsliv

Man kan ikke klare et helt arbejdsliv uden efteruddannelse. Det mener ca. 70 procent af lønmodtagerne ifølge nye tal fra Epinion. Men kun 30 procent er selv blevet opkvalificeret inden for det seneste år. FTF foreslår, at der investeres i fremtidens arbejdskraft.

15.04.16 | FTF nyhed

Efteruddannelse vigtigt for alle faggrupper

Regeringen har netop fremlagt sit kommissorium på det første trepartsmøde. FTF’s formand glæder sig over, at voksen- og efteruddannelse er et af hovedtemaerne. Opkvalificering er nødvendig for ALLE grupper af ansatte, mener FTF.

15.04.16 | Bentes Blog

Vi skal investere i fremtidens arbejdsstyrke

ALLE lønmodtagere bør løbende opkvalificeres i løbet af deres arbejdsliv - også dem med længere uddannelser. FTF går til trepartsforhandlinger i dag med 12 konkrete forslag om opkvalificering.

14.04.16 | FTF analyse

Virksomheder: Vi kan blive bedre til at rekruttere

Et stigende antal virksomheder har problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft. Netop kvalificeret arbejdskraft er et tema på næste trepartsrunde. Men en del af problemet ser ud til at ligge hos virksomhederne selv: 40 procent af dem synes, at de selv kunne gøre...