Arbejdsgivere får ansvar for at håndtere netchikane mod medarbejdere

Folketinget vedtager i morgen en lov, der skærper arbejdsgiveres ansvar for at beskytte ansatte mod arbejdsrelateret vold, trusler og chikane uden for normal arbejdstid. FTF glæder sig især over, at beskæftigelsesministeren netop har præciseret, at den nye lov også omfatter chikane på nettet.

Arbejdsløsheden højere end officielle tal viser

Deltidsansatte ønsker at arbejde fuld tid, og fire procent af arbejdsstyrken søger aldrig arbejde. Problemerne med arbejdsløsheden er langt større, end de officielle tal viser

FTF roser Koch-udvalgets forslag til et nyt integrationsprogram

Carsten Koch-udvalget har i dag offentliggjort sine anbefalinger til et nyt integrationsprogram. Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, kalder anbefalingerne stærke og tiltrængte, og roser udvalgets fokus på tidlig tilknytning til arbejdsmarkedet, danskuddannelse på arbejdspladsen og en grundig og tidlig kompetenceafklaring af de nyankomne flygtninge.

Danske virksomheder får lettere adgang til højtkvalificeret arbejdskraft fra udlandet

Regeringen har foretaget en række ændringer i udlændingeloven, der gør det både lettere og hurtigere for danske virksomheder at ansætte højtkvalificeret arbejdstagere fra udlandet. Lovændringerne sker i forbindelse med den aftale, regeringen i juni 2014 indgik med forligspartierne om en reform af international rekruttering. FTF er positiv over for lovændringerne.

FTF notat & dokumentation
tal, analyser og skarpe politiske udmeldinger

Ytringsfrihed i en krisetid

Emneord