Kvinder spørges stadig om graviditetsplaner ved jobsamtaler

På trods af at det er ulovligt, bliver kvinder til jobsamtale stadig spurgt, om de er gravide eller planlægger at blive det. Det viser en ny rapport. Den viser også, at hver femte mand ønsker at holde længere barsel.

FTF: Lærere skal ikke arbejde gratis

Ifølge en ny afgørelse vil lærere kun få løn for 14 timers arbejde, når de er på lejrskole i et helt døgn. Afgørelsen er en konsekvens af Folketingets lovindgreb efter lockouten mod lærerne i 2013. FTF bakker op om Danmarks Lærerforening, der vil have politikerne til...

Ansattes ytringsfrihed skal beskyttes ved lov

Der må ny lovgivning til, hvis offentligt ansatte skal beskyttes mod fyring og andre negative følger af at ytre sig om kritisable forhold på jobbet. Det pointerer FTF, LO og AC i et samlet høringssvar til justitsministeren. Foreløbig tyder intet på, at regeringen har...

Nye lønsatser i kommuner og regioner

Efter at Danmarks Statistik har offentliggjort kvartalsstatistikkerne for lønudviklingen for 1. kvartal 2015 kan reguleringsordningerne for kommuner og regioner beregnes og dermed lønsatserne for ansatte i kommuner og regioner pr. 1. oktober 2015 samt 1. januar 2016.

Løn- og prisudviklingen, seneste tal

DA er kommet frem til at lønudviklingen for ansatte i den private sektor er 1,8 pct. for 1. kvartal 2015. Danmarks Statistik er kommet frem til at udviklingen er på 1,4 pct.


FTF notat & dokumentation
tal, analyser og skarpe politiske udmeldinger

Ytringsfrihed i en krisetid