Transporttid mellem bopæl og kunde udgjorde arbejdstid

EU-Domstolen afgjorde i en sag fra september 2015, at den tid en arbejdstager brugte på transport mellem sin bopæl og de første kunder og til de sidste kunder, som arbejdsgiver havde anvist, udgjorde arbejdstid. EU-Domstolens sag C-266/14

Kampagnen er slut – men løntjekket fortsætter

I Holstebro er FOA ved at drukne i lønsager. I Holbæk har en arbejdsgiver sagt undskyld. Og i København har sygeplejersker fået fif til at tjekke lønsedlen selv. Det er blot nogle af resultaterne fra LO, FTF og medlemsorganisationernes fælles løntjek-kampagne.

H&M vil arbejde for faglige rettigheder på tekstilfabrikker

Tøjgiganten H&M har underskrevet global aftale, som har til formål at udstyre tekstilarbejdere på tøjfabrikker med faglige rettigheder. Godt at H&M vil forbedre arbejdsvilkårene for tekstilarbejdere, siger Bente Sorgenfrey.

Hver anden har fundet fejl i lønsedlen

Lidt over hver anden har prøvet at finde fejl i sin lønseddel. Hver fjerde lønmodtager tjekker aldrig eller sjældent sin lønseddel. Det er ærgerligt, lyder det fra OK-fagforeninger, for man kan gå glip af mange penge, hvis fejl ikke bliver opdaget og rettet. I uge...

Unge tjekker sjældnest lønsedlen

Flere end hver anden af de 18-34-årige har oplevet at finde fejl i deres lønsedler. Det er flere end gennemsnittet på tværs af alder, men alligevel er de også den aldersgruppe, der sjældnest tjekker lønsedlerne. Hver tredje ung tjekker den sjældent eller aldrig.


FTF notat & dokumentation
tal, analyser og skarpe politiske udmeldinger

Ytringsfrihed i en krisetid