Kort dagpengeperiode skubber flere arbejdsløse væk fra job

Færre arbejdsløse får job i løbet af den nye forkortede dagpengeperiode - flere lander i stedet på anden offentlig forsørgelse eller selvforsørgelse uden indtægt, viser SFI-rapport. Politikerne bør handle på det åbenbare lovsjusk bag reformen og forlænge den midlertidige arbejdsydelse og sænke genoptjeningskravet, lyder det fra tidligere overvismand. FTF opfordrer til det samme.

Midlertidig hjælp til arbejdsløse bør forlænges indtil ny reform

Ny rapport fra SFI slår fast, at kortere dagpengeperiode ikke får flere i arbejde. Det understreger behovet for, at arbejdsløse kan genoptjene ret til dagpenge hurtigere, og at arbejdsmarkedsydelsen forlænges indtil en ny reform, mener FTF.

Ingen erstatning efter vold på jobbet er en skandale

Der er akut brug for at finde en løsning, så voldsofre på arbejdspladsen kan få den erstatning, de reelt har krav på. Det er uacceptabelt, at voldsofre snydes for erstatning, fordi der ikke er tegnet en ansvarsforsikring. Arbejdsgivere skal tegne ansvarsforsikring for de børn, unge, patienter og borgere, der opholder sig på arbejdspladsen og ikke er dækket af forsikring, forslår FTF.

Nyt stort forskningsprojekt skal lære ledere at motivere

Et forskerhold fra KORA og fem af landets universiteter skal via et storstilet videnskabeligt eksperiment måle effekterne af tre af de mest anerkendte ledelsesstrategier. 700 ledere fra grundskoler, banker, dagsinstitutioner, gymnasier og SKAT deltager i eksperimentet, der for alvor begynder på mandag.

FTF notat & dokumentation
tal, analyser og skarpe politiske udmeldinger

Ytringsfrihed i en krisetid

Emneord