Whistleblowerordning fører ikke til stikkerkultur

Frygten for at whistleblowerordninger fører til chikane og stikkeri synes stærkt overdrevet. Københavns Kommune har gjort status på sin ordning efter de første to år: De ansatte bakker op og bruger ordningen seriøst til henvendelser med hold i. Lang flere offentlige arbejdspladser kan have gavn af at indføre lignende ordninger, mener FTF.

Regionale debatmøder om arbejdsliv og politik i et lønmodtagerperspektiv

LO og FTF inviterer politisk valgte, ansatte i sekretariater og afdelinger og interesserede TR'er til debatmøder for at drøfte resultaterne af APL-undersøgelsen: Hvad mener medlemmerne? Hvilke opgaver forventer medlemmerne, at vi løfter fremover på arbejdspladsen? Hvad skal fagbevægelsen prioritere af politiske temaer?

Faldende lønudvikling i den offentlige sektor

Danmarks Statistik er nået frem til faldende lønudvikling i den offentlige sektor. Mest bemærkelsesværdig er en halvering af stigningstakten indenfor statens område. Tallene for den private sektor må vi vente på indtil den 28. november.

Ansatte positive overfor whistleblowing

En ordning for anonyme henvendelser på jobbet vil give bedre muligheder for at orientere om økonomisk kriminalitet. Det mener næsten hver anden ansatte, iflg. en undersøgelse fra FTF. Langt flere offentlige arbejdspladser burde have whistleblowerordninger, mener FTF.

FTF notat & dokumentation
tal, analyser og skarpe politiske udmeldinger

Ytringsfrihed i en krisetid

Emneord