23.05.17 | EU-info

EU-Kommissionen: Danmark er økonomisk duks – men er for dårlige til at integrere flygtninge og indvandrere

I går kom EU-Kommissionen med sine henstillinger til medlemslandene, som en del af Det Europæiske Semester, der følger den økonomiske udvikling i EU-landene. Danmark er duks med meget få bemærkninger fra Kommissionen.

03.05.17 | EU-info

Auken og Christensen: Lad nu være med at hælde den sociale søjle ned af brættet

De to medlemmer af Europa-Parlamentet Ole Christensen (S) og Margrete Auken (SF) advarer mod, at man fra dansk side hælder Kommissionens forslag til en søjle for sociale rettigheder ned af brættet.

26.04.17 | EU-info

Hvad vil Macron?

Der er stor begejstring for præsidentkandidaten Emmanuel Macron fra store dele af det politiske spektrum over hele Europa. Men hvad vil en Macron i Elysee-palæet betyde? Han er fan og UBER, og fra faglig side har der i valgkampen været stillet spørgsmålstegn ved, om...

26.04.17 | EU-info

EU-Kommissionen på vej med forslag om øremærket forældreorlov

Efter planen præsenterer EU-Kommissionen i dag forslag til øremærket forældreorlov for mænd. Kommissionen lægger op til fire måneders øremærket forældreorlov til hver af barnets forældre. Fire måneder, der vel at mærke ikke kan overføres forældrene imellem.

21.04.17 | EU-info

EU’s Brexit-chefforhandler på besøg i DK

FTF, LO, AC og DA mødtes i dag møde med EU’s Brexit-chefforhandler Michel Barnier. Brexit må ikke betyde forringelser for lønmodtagerne, og UK må ikke blive et nyt skattely i EU, fastslog FTF under mødet.

21.04.17 | EU-info

Margrethe Vestager: Der findes ikke én magisk formular, som gør Europa mere socialt

EU skal være mere socialt. Margrethe Vestager deler fuldt ud kommissionsformand Junckers ambition. Men vejen dertil er ikke snorlige og ensporet.

18.04.17 | EU-info

Ugen der kommer - May smed bomben

Dårligt havde vi samlet overblikket over ugen der kommer, før Theresa May smed bomben: Valg i Storbritannien 8. juni. Dermed både fransk, tysk, britisk valg...og måske også i Italien. Samme år. Få overblikket over, hvad der ellers sker i ugen, der kommer i EU.

18.04.17 | EU-info

Bente Sorgenfrey: Folk har med rette haft svært ved at få øje på den sociale profil i EU

Om en uge præsenterer Juncker efter planen en såkaldt søjle for sociale rettigheder. Bente Sorgenfrey, formand for FTF, mener, det er på tide, at toppen i EU forsøger at sætte en social dagsorden. EU skal både have fokus på at løse de aktuelle udfordringer med blandt...

06.04.17 | EU-info

Handelskommissær til fagbevægelsen: Vi vil se på arbejdstagerrettigheder i CETA og andre handelsaftaler

Handelskommissær Cecilia Malmström har sendt et brev til den europæiske faglige sammenslutning. Her slår hun fast, at kapitlerne om arbejdstagerrettigheder i handelsaftalen med Canada, CETA, skal kigges efter sømmene. Allerede til sommer.

06.04.17 | EU-info

Kommissionens debatoplæg på det sociale område bliver en omgang blandede bolsjer

Et mere socialt Europa handler også om forbrugerrettigheder og sundhed. Sådan lød det tirsdag fra kommissær Valdis Dombrovskis, efter han sammen med hans kollegaer havde brugt dagen på at arbejde med et såkaldt refleksionspapir om en social dimension i EU.