13.06.17 | EU-info

Mange gråzoner: EU-analyse kortlægger platformsøkonomien i Europa

I alt 485 platforme og deres brugere. I ti lande, herunder Danmark. Det har EU-Kommissionen trawlet igennem og undersøgt gennem den seneste tid gennem analyser, fokusgrupper og spørgeskemaer. Undersøgelsen viser, at 191 millioner EU-borgere har foretaget mindst en...

12.06.17 | EU-info

Bente Sorgenfrey: EU skal beskytte whistleblowers

I lyset af skandalerne i den finansielle sektor, bilindustrien samt skattely-sagerne er der nu både i Europa-Parlamentet, Ministerrådet og Kommissionen et ønske om at få undersøgt mulighederne for en bedre beskyttelse af whistleblowers.

07.06.17 | EU-info

Kommissionens udspil på luftfart letter i morgen

Kommissionen kommer efter planen med udspil på luftfart i morgen op til ministerrådsmøde om transport. Der bliver kun tale om et udspil, der forholder sig til hvordan den eksterne konkurrence fra blandt andet Golf-staterne skal håndteres. Holland efterspørger allerede...

23.05.17 | EU-info

EU-Kommissionen: Danmark er økonomisk duks – men er for dårlige til at integrere flygtninge og indvandrere

I går kom EU-Kommissionen med sine henstillinger til medlemslandene, som en del af Det Europæiske Semester, der følger den økonomiske udvikling i EU-landene. Danmark er duks med meget få bemærkninger fra Kommissionen.

03.05.17 | EU-info

Auken og Christensen: Lad nu være med at hælde den sociale søjle ned af brættet

De to medlemmer af Europa-Parlamentet Ole Christensen (S) og Margrete Auken (SF) advarer mod, at man fra dansk side hælder Kommissionens forslag til en søjle for sociale rettigheder ned af brættet.

26.04.17 | EU-info

Hvad vil Macron?

Der er stor begejstring for præsidentkandidaten Emmanuel Macron fra store dele af det politiske spektrum over hele Europa. Men hvad vil en Macron i Elysee-palæet betyde? Han er fan og UBER, og fra faglig side har der i valgkampen været stillet spørgsmålstegn ved, om...

26.04.17 | EU-info

EU-Kommissionen på vej med forslag om øremærket forældreorlov

Efter planen præsenterer EU-Kommissionen i dag forslag til øremærket forældreorlov for mænd. Kommissionen lægger op til fire måneders øremærket forældreorlov til hver af barnets forældre. Fire måneder, der vel at mærke ikke kan overføres forældrene imellem.

21.04.17 | EU-info

EU’s Brexit-chefforhandler på besøg i DK

FTF, LO, AC og DA mødtes i dag møde med EU’s Brexit-chefforhandler Michel Barnier. Brexit må ikke betyde forringelser for lønmodtagerne, og UK må ikke blive et nyt skattely i EU, fastslog FTF under mødet.

21.04.17 | EU-info

Margrethe Vestager: Der findes ikke én magisk formular, som gør Europa mere socialt

EU skal være mere socialt. Margrethe Vestager deler fuldt ud kommissionsformand Junckers ambition. Men vejen dertil er ikke snorlige og ensporet.

18.04.17 | EU-info

Ugen der kommer - May smed bomben

Dårligt havde vi samlet overblikket over ugen der kommer, før Theresa May smed bomben: Valg i Storbritannien 8. juni. Dermed både fransk, tysk, britisk valg...og måske også i Italien. Samme år. Få overblikket over, hvad der ellers sker i ugen, der kommer i EU.