26.04.17 | EU-info

EU-Kommissionen på vej med forslag om øremærket forældreorlov

Efter planen præsenterer EU-Kommissionen i dag forslag til øremærket forældreorlov for mænd. Kommissionen lægger op til fire måneders øremærket forældreorlov til hver af barnets forældre. Fire måneder, der vel at mærke ikke kan overføres forældrene imellem.

07.04.17 | Bentes Blog

29 organisationer: Bevar KVINFO

Vi har som samfund brug for institutioner som KVINFO, og derfor tager jeg sammen med en række andre organisationer afstand fra enhver ansats til at fjerne den statslige støtte til KVINFO. Det gør vi med et åbent brev til kulturminister Mette Bock og en annonce i...

31.03.17 | FTF nyhed

FN’s 17 verdensmål: Regeringen skal huske arbejdstagerrettigheder og ligestilling

Når regeringen skal vurdere ny lovgivning i forhold til FN’s 17 verdensmål, skal den huske mål om ligestilling og respekt for arbejdstagerrettigheder, foreningsfrihed og kollektive overenskomstforhandlinger, mener FTF.

08.03.17 | FTF analyse

Kvinder indtager kommunale toplederjob

Andelen af kvinder på de øverste chefniveauer i kommunerne er steget uafbrudt i ni år, og er nu oppe på 45 procent. Glædeligt at det går den rigtige vej i kommunerne, siger FTF's formand. Men ligelønnen har endnu ikke indtaget chefkontorerne.

18.08.16 | FTF analyse

4 ud af 10 LGTB’ere tør ikke være åbne på deres arbejdsplads

4 ud af 10 homoseksuelle, biseksuelle eller transkønnede oplever ikke eller i ringe grad, at de kan være åbne omkring deres seksualitet på deres arbejdsplads. Ledelse og medarbejdere bør arbejde sammen om at skabe rummelighed, mener LO, FTF og AC, der står bag ny...

24.06.16 | Leder-info

Maskulint lederideal skræmmer kvinder væk fra topposter

Danmark er i bund, når det handler om antallet af kvinder i topledelse, og grunden er, at toplederidealet stadig er manden i den grå habit. Der er brug for et nyt syn på toplederens rolle, mener forsker.

27.05.16 | Notat

Nyt udvalg skal komme med anbefalinger til at opbløde det kønsopdelte arbejdsmarked

Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) nedsætter et udvalg, der skal komme med anbefalinger til at opbløde det kønsopdelte arbejdsmarked.

20.05.16 | FTF nyhed

Drop fordomme om kvinde- og mandefag

Det danske arbejdsmarked er stadig meget kønsopdelt, viser ny SFI-rapport. Det kan give mangel på offentligt ansatte, vurderer forsker. FTF ønsker opgør med det kønsopdelte arbejdsmarked.

17.05.16 | Bentes Blog

Stadig grund til at kæmpe for ligestilling

Vi er kommet langt, når det gælder ligestilling i Danmark. Men vi kan gøre det bedre, så alle kan bruge deres fulde potentiale. Det var mit budskab, da jeg tirsdag deltog på Women Deliver-konferencen. Du kan læse min tale her.

13.05.16 | FTF nyhed

Kom til debat om ligestilling, løn og køn!

FTF og LO inviterer alle til ligestillingsdebat den 20. maj i Den Grå Kødby i København. Desuden deltager FTF og LO i en debat på den internationale konference Women Deliver i Bella Center, hvor faglige organisationer vil diskutere, hvordan vi styrker kvinder på...