27.03.17 | FTF analyse

OECD: Flere usikre job skaber øget ulighed og skader væksten

OECD, IMF, Verdensbanken og FN er enige om, at økonomisk ulighed skader vækst og velfærd. Flere usikre job for freelancere, vikarer, der har ringe løn- og arbejdsvilkår, er skadeligt og øger uligheden, fastslår OECD nu. Ny dagpengeløsning for freelancere er en del af...

23.03.17 | FTF nyhed

Traineeforløb gav specialkompetencer til nyuddannet

Richard Schuster kom som nyuddannet fysioterapeut i traineeforløb gennem Danske Fysioterapeuter. På den måde har han nu fået højt specialiserede kompetencer med i bagagen og øget sine jobchancer markant.

21.03.17 | FTF nyhed

Jobpræmie er penge ud af vinduet

Dyr, dårlig og uforståelig, siger FTFs’ formand om regeringens nye jobpræmie til langtidsledige. Politikerne lader statskassen punge hele 800 mio. kr ud til en præmieordning, selv om ingen tidligere lignende ordninger har vist resultater.

16.03.17 | Notat

Aktuel mangel på FTF’ere og ledige i arbejdskraftreserven

Der er en aktuel mangel på 13 FTF-stillingsbetegnelser samtidig med, at der er ledige i arbejdskraftreserven. Derudover er der en enkelt stillingsbetegnelse med paradoksproblemer, samt to stillingsbetegnelser hvor der er gode beskæftigelsesmuligheder.

14.03.17 | FTF nyhed

FTF: Tiltrængt med rettigheder for syge borgere

Den nye initiativpakke, der skal forbedre ressourceforløb for syge borgere, er et skridt i den rigtige retning, mener FTF. Pakken gør op med, at borgere kan sendes i absurde arbejdsprøvninger på trods af et dårligt helbred. Godt - men langt fra tilstrækkeligt, mener...

14.03.17 | Notat

Forslag til justering af ressourceforløb

Jobeffekten af ressourceforløb skal være bedre og flere skal hurtigere og mere direkte have tilkendt førtidspension. FTF foreslår en række justeringer og forbedringer af ressourceforløb som beskæftigelsesindsats.

14.03.17 | EU-info

Analyse: Risikoen for flere working poors i Europa stiger

Det europæiske faglige forskningsinstitut fremlagde i går en rapport om arbejdsmarkedets tilstand i EU-landene. Et af dens interessante og bekymrende nedslagspunkter er, at risikoen for at flere europæere ender som working poors, er stigende

23.02.17 | FTF nyhed

Trainee – en vej til job for nyuddannede ledige

FTF’s medlemsorganisationer og a-kasser skal de næste to år sørge for, at mindst 1000 ledige dimittender gennemfører et traineeforløb. I en ny serie, der løber hen over året, viser vi en række konkrete traineehistorier fra forskellige fagområder.

15.02.17 | EU-info

Ny prognose: lysere økonomiske tider i vente trods stor turbulens

EU-Kommissionen offentliggjorde den 13.2. sin såkaldte vinterprognose for den økonomiske udvikling i medlemslandene i den kommende tid. Den peger på, at der er vækst i sigte i alle medlemslande og faldende arbejdsløshed. Til gengæld er prognosen behæftet med stor...

24.01.17 | EU-info

Arbejdsgivere og fagbevægelse til EU: Pas på den danske velfærd

Arbejdsgivere og dansk fagbevægelse rejser i dag til Bruxelles med et fælles budskab: Pas på de danske dagpenge og respekter vores arbejdsmarkedsmodel. Mødes med Margrethe Vestager, MEP'er og EU-ambassadør.