19.10.17 | Høringssvar

Nye dagpengerettigheder for freelancere og selvstændige

Fælles høringssvar fra LO, FTF og Akademikerne vedr. et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked

27.09.17 | FTF nyhed

Trainee gav efterspurgte kompetencer

Ina Meyerdierks havde svært ved at finde et arbejde, da hun som nyuddannet ergoterapeut kom tilbage efter barsel. Gennem FTF’s traineekursus fik hun praktik og blev opkvalificeret - og er nu fastansat i Lejre Kommune.

11.08.17 | FTF nyhed

Efter trainee: Pludselig stod jobbene i kø

Som nyuddannet kunne Christina Sørensen ikke åbne døren til arbejdsmarkedet. Men som trainee sparkede hun den op på vid gab.

06.07.17 | Notat

FTF’s forslag til forenkling af lov om aktiv beskæftigelsesindsats

FTF foreslår forenklinger af den aktive beskæftigelsesindsats, så den baseres på rammelovgivning og således, at loven giver plads til, at jobcentre og a-kasser kan give den indsats, der matcher arbejdsmarkedet og den enkelte borger/a-kassemedlem

06.07.17 | FTF nyhed

Nyt udspil: Drop overflødige samtaler og skab målrettet jobindsats

Gør a-kassen til anker i de første seks måneders ledighed og drop overflødige samtaler. Det er et af en række konkrete forslag, som FTF har sendt til beskæftigelsesministeren op til regeringens nye beskæftigelsesudspil. Forslagene skal sikre en mere meningsfuld indsats...

22.05.17 | FTF nyhed

Tag styring i egen ledighed

BUPL har udviklet en særlig type trainee-forløb med vægt på de nyuddannedes eksisterende kompetencer - i stedet for kurser i endnu mere ny viden. Se hvordan i filmen ”Tag styring i egen ledighed”.

27.04.17 | FTF nyhed

Godt at KL vil rydde op i regeljungle

FTF kvitterer for KL’s nye udspil til en forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats. Kommunernes udspil rummer synspunkter, som fagbevægelsen også lægger afgørende vægt på, siger FTF’s formand.

25.04.17 | FTF nyhed

Nyuddannede it-professionelle ’låner’ netværk

Forbundet PROSA har ageret match-maker mellem ledige dimittender og virksomheder med ledige stillinger siden 2012. Alene sidste år kom knap 160 nyuddannede i ordinært job gennem trainee-forløbet.

24.04.17 | FTF nyhed

Musiker om dagpenge: Et absurd og verdensfjernt system

Absurde og uklare. Sådan lyder dommen fra musiker Ida Björg Leisin om de regler, der har afskåret hende fra dagpenge, fordi hun har udgivet en CD og været medlem af et band.

24.04.17 | FTF nyhed

Endelig: Bedre dagpengevilkår for freelancere

En stor gruppe af freelancere blandt fx IT-professionelle, musikere og skuespillere har nu udsigt til at få ret til dagpenge på lige fod med andre lønmodtagere. Reglerne for freelancere og selvstændige har længe været helt ude at trit med det moderne arbejdsmarked. Det...