28.11.17 | FTF nyhed

Betjenten Christina gik ned med PTSD: Denne indsats fik hende i job som jurist

Christina Waldstrøm blev kort tid efter sin langtidssygemelding fra politiet tilbudt revalidering af Skanderborg Kommune. I dag er hun uddannet jurist og er igen en del af arbejdsmarkedet. Også Hjørring og Lolland kommuner har gode erfaringer med revalidering: her har...

28.11.17 | FTF analyse

Kæmpe ommer: Regeringen overser værktøj, der får syge hurtigt i job

Regeringens udspil til en forenklet jobindsats overser helt revalidering. Det er netop den type jobindsats, der får flest syge i job. Så om igen – revalidering bør med i pakken, mener FTF.

24.11.17 | FTF analyse

Traineeordning får nyuddannede i job

Målrettet praktik og uddannelse bringer ledige nyuddannede i arbejde, viser ny FTF-undersøgelse. Resultaterne understreger behovet for individuel jobindsats, der matcher efterspørgsel på arbejdsmarkedet, mener FTF.

24.11.17 | FTF nyhed

Ret op på førtidspension- og fleksjobreformen

Reformen af førtidspension og fleksjob fra 2012 har ramt skævt. Alt for mange borgere er blevet sendt i urimelige ressourceforløb og arbejdsprøvninger. Det bør ændres, mener LO, FTF og AC, som har konkrete forslag til reformen.

24.11.17 | Bentes Blog

Stop nu med at gøre livet surt for de syge

Reformen af førtidspension og fleksjob har gjort livet besværligt og usikkert for borgere med nedsat arbejdsevne pga sygdom. LO, FTF og AC foreslår derfor en række forbedringer af reformen. Det skriver jeg i Politiken i dag sammen med LO og AC.

21.11.17 | Notat

Indsats for beskæftigelse skal forenkles

Regeringens udspil imødekommer væsentlige dele af FTF’s forslag til ministeren om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Der er stadig forbedringsmuligheder især vedr. kontaktforløbet for arbejdsløshedsforsikrede ledige. De økonomiske forventninger om besparelser som...

15.11.17 | FTF nyhed

FTF: Tiltrængt oprydning i regelmylder for ledige

Regeringen vil forenkle reglerne for kommunernes jobindsats. Godt og tiltrængt med mindre bureaukrati og færre pligt-samtaler. Brug de frigjorte ressourcer til en mere grundig indsats, der får ledige i job – ikke på kortsigtede besparelser på jobcentrene, mener FTF.

10.11.17 | FTF nyhed

Regeringen vil smadre dagpengesystemet for de unge

Markante nedskæringer af dagpenge for unge skal finansiere beskatning af aktiehandel. Det fremgår af et lækket udkast fra regeringen. Uhørt uansvarligt og urimeligt, mener FTF.

19.10.17 | Høringssvar

Nye dagpengerettigheder for freelancere og selvstændige

Fælles høringssvar fra LO, FTF og Akademikerne vedr. et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked

27.09.17 | FTF nyhed

Trainee gav efterspurgte kompetencer

Ina Meyerdierks havde svært ved at finde et arbejde, da hun som nyuddannet ergoterapeut kom tilbage efter barsel. Gennem FTF’s traineekursus fik hun praktik og blev opkvalificeret - og er nu fastansat i Lejre Kommune.