Ny reform risikerer at presse borgere og kommuner

En ny aftale om statens refusion til kommuner for forsørgelsesydelser skal sikre en effektiv beskæftigelsesindsats med udgangspunkt i den enkelte. Målsætningen er god, men desværre risikerer reformen at presse ledige helt ud af forsørgelse og gå ud over velfærden til borgerne, vurderer FTF.


Den stille reform med store konsekvenser

Indførelsen af et refusionssystem med gradvis nedtrapning af refusionssatserne kan tilskynde kommunerne til en tidlig og bedre indsats. Men der er også risiko for, at reformen vil betyde en stigning i antallet af borgere, som står uden forsørgelse eller nedvisiteres til lavere ydelse. FTF er også bekymret for om kommunerne vil nedprioritere de langvarige indsatser for de mest udsatte borgere.

FTF-ledigheden – december 2014

Den generelle ledighed har været faldende fra midten af 2012 til april 2014. Siden april 2014 har antallet af ledige været nogenlunde konstant og ledighedsprocenten er på 5,0 pct. På FTF-området er ledigheden ligeledes faldet, men faldet har haft en svagere karakter. Ledigheden på FTF-området er 3,0 pct. i december 2014. Det svarer til 10.500 fuldtidsledige.

FTF roser Koch-udvalgets forslag til et nyt integrationsprogram

Carsten Koch-udvalget har i dag offentliggjort sine anbefalinger til et nyt integrationsprogram. Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, kalder anbefalingerne stærke og tiltrængte, og roser udvalgets fokus på tidlig tilknytning til arbejdsmarkedet, danskuddannelse på arbejdspladsen og en grundig og tidlig kompetenceafklaring af de nyankomne flygtninge.Emneord